ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελληνική: Ομαλά θα γίνει η μετάβαση εργασιών της ΣΚΤ

Ξεκινά επίσημα τη Δευτέρα η ανάληψη των τραπεζικών εργασιών του καλού μέρους της ΣΚΤ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ομαλά και χωρίς καμία αναταραχή για τους πελάτες του Συνεργατισμού θα γίνει τη Δευτέρα επίσημα η ανάληψη των τραπεζικών εργασιών του καλού μέρους της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ), διαβεβαιώνει η Ελληνική Τράπεζα.

Μετά τη συμφωνία μεταφοράς των καλών εργασιών της ΣΚΤ, η Ελληνική Τράπεζα ανέλαβε ισολογισμό €10,3 δισ. περιλαμβανομένων και καταθέσεων €9,7 δισ., καθώς και το δίκτυο καταστημάτων της ΣΚΤ, η οποία επίσημα σήμερα χάνει την άδεια τραπεζικών εργασιών και μετονομάζεται σε Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ).

Η Ελληνική Τράπεζα διαβεβαιώνει ότι η μετάβαση στη νέα κατάσταση πραγμάτων θα γίνει ομαλά και οι πελάτες του Συνεργατισμού θα εξυπηρετούνται κανονικά χωρίς καμία διαταραχή

Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ από την Ελληνική Τράπεζα, τα καταστήματα του Συνεργατισμού θα λειτουργούν κανονικά και όλες οι τραπεζικές εργασίες, καταθέσεις, πληρωμές, εμβάσματα, ηλεκτρονικές συναλλαγές, αναλήψεις, είτε από καταστήματα είτε από αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ), πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών, θα γίνονται κανονικά.

«Δεν θα υπάρχει καμία διαταραχή στις τραπεζικές εργασίες», τόνισε η Ελληνική Τράπεζα, σημειώνοντας ακόμη πως από τη Δευτέρα, οι πελάτες του Συνεργατισμού θα μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο ΑΤΜ της Ελληνικής χωρίς καμία χρέωση, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τους υφιστάμενους πελάτες της Ελληνικής στο δίκτυο ΑΤΜ της ΣΚΤ.

Όσον αφορά τον αριθμό καταστημάτων, ο σχεδιασμός προνοεί το κλείσιμο περίπου 100 καταστημάτων σε περίοδο 15 μηνών, με 43 καταστήματα να κλείνουν σε πρώτη φάση.

Από τα 43 καταστήματα που θα κλείσουν σε πρώτη φάση, τα 25 είναι μερικής λειτουργίας και τα υπόλοιπα πλήρους λειτουργίας. Θα αναρτηθούν πινακίδες στα καταστήματα που θα κλείσουν, ενώ το χρονοδιάγραμμα είναι από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι αρχές Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρθηκε, από τον Οκτώβριο θα λειτουργήσουν δύο κινητές μονάδες τραπεζικών εργασιών (θα περιλαμβάνουν και ΑΤΜ) που θα εξυπηρετήσουν τους πελάτες στην Επαρχία.

Η τράπεζα διαβεβαιώνει ότι δεν εγκαταλείπεται η ύπαιθρος, αλλά η παρουσία της Ελληνικής στην ύπαιθρο θα ενδυναμωθεί, μέσω των κινητών μονάδων, οι οποίες θα εξυπηρετούν συνολικά 40 κοινότητες.

Στην Ελληνική οι λογαριασμοί Δήμων και Κοινοτήτων

Όπως μας αναφέρθηκε, οι λογαριασμοί (όχι τα δάνεια) των Δήμων και των Κοινοτήτων τελικά μεταφέρονται στην Ελληνική μετά από συνεννοήσεις που έγιναν σήμερα το πρωί.

Ειδικότερα, στην συμφωνία μεταφοράς σημειώθηκε μια παράλειψη, αφού τα δάνεια της τοπικής αυτοδιοίκησης έμειναν στην ΣΚΤ κάτι που ίσχυσε και για τους λογαριασμούς τους. Ωστόσο, μετά που έγινε γνωστό ότι η ΣΚΤ χάνει την άδεια παροχής τραπεζικών υπηρεσιών σήμερα, οι Δήμοι και Κοινότητες κινδύνεψαν να χάσουν την πρόσβαση σε τραπεζικές εργασίες, κάτι που διορθώθηκε κατόπιν της σημερινής συνεννόησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Ένα ΡΑΦΤΙ που θέλετε πραγματικά. Γιατι; Κοιτάξετε γύρω σας! »
Ρ Α Φ Τ Ι  |  21:42

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση