ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:09
 

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζητά ο σύνδεσμος ασφαλιστικών εταιριών

Δίπλα μας και όχι απέναντι θέλουμε την πολιτεία τόνισε ο πρόεδρος του ΣΑΕΚ Ανδρέας Κρητιώτης

Δελτίο Τύπου

Το μεταβαλλόμενο τοπίο της ασφαλιστικής αγοράς, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος και οι παρεμβάσεις του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας ήταν τα βασικά σημεία του χαιρετισμού του Προέδρου του ΣΑΕΚ, Δρ. Ανδρέα Κρητιώτη, στο Συνέδριο του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία με την αφορμή της συμπλήρωσης 45 χρόνων του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου στην παρουσία του Πρόεδρου της Βουλής, της Έφορου Ασφαλίσεων, της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου.

Όσον αφορά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ασφαλιστικός κλάδος, ο Δρ. Κρητιώτης στάθηκε ιδιαίτερα στο δημογραφικό και τις ευρύτερες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές που συντελούνται τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Κύπρο. Παράλληλα, οι νέες τεχνολογίες, η ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών που αλλάζουν την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και το ρυθμιστικό πλαίσιο που επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν βασικούς παράγοντες για το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προκλήσεις που δημιουργεί η νέα Οδηγία που ρυθμίζει την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και δίνει μια νέα διάσταση στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Με την ευκαιρία ο Δρ. Κρητιώτης αναφέρθηκε στα αιτήματα του ασφαλιστικού κλάδου προς την πολιτεία, τονίζοντας την «αναγκαιότητα για την τήρηση ενός δίκαιου και διαφανούς ρυθμιστικού πλαισίου που θα φέρνει την αγορά πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα». Επανέλαβε πως «είναι αναγκαία η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων» στο ΓεΣΥ, το συνταξιοδοτικό και τη διαδικασία θέσπισης νομοθετικών πράξεων, στην οποία εξακολουθούν να υφίστανται ανεπάρκειες.

Πρόσθεσε: «Χαιρετίζουμε τη βελτίωση που επήλθε στην οικονομία. Οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν όλους μας και σίγουρα την ασφαλιστική βιομηχανία. Από την άλλη συνεχίζουμε να ανησυχούμε έντονα για τη μη επίλυση σημαντικών προβλημάτων, όπως η ανεργία, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ο υψηλός δημόσιος και ιδιωτικός δανεισμός.

Ενισχύουμε την παρέμβαση μας ώστε να ενδυναμώσουμε το θεσμό και να προσφέρουμε περισσότερα στον κλάδο, την οικονομία και τον τόπο. Φυσικά, σε όλη αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε το κράτος ειλικρινή συμπαραστάτη και αρωγό. Το θέλουμε δίπλα μας και όχι απέναντι».

Παράλληλα, ο κ. Κρητιώτης εξήρε το έργο και τη συμβολή του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου στα 45 χρόνια ζωής του και αναφέρθηκε στα προβλήματα, τις προκλήσεις και τις αναγκαίες λύσεις που θα οδηγήσουν τον ασφαλιστικό κλάδο σε ένα ασφαλές και αποδοτικό για την κοινωνία μέλλον.

«Πορευόμαστε μαζί, με βάση το όραμα του ΣΑΕΚ για μια δυνατή, επικερδή και ανταγωνιστική ασφαλιστική βιομηχανία που εμπιστεύεται ο πολίτης», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Το σημερινό Συνέδριο δεν σηματοδοτεί μόνο μια νέα αφετηρία για όλους μας, αλλά προβάλλει κι ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας του κλάδου απέναντι στις νέες προκλήσεις».

Το Συνέδριο του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου φέρει τον τίτλο «Μαζί γιορτάζουμε, Μαζί συνεχίζουμε» και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρη Συλλούρη.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Εξαγγελία και άλλων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία από το ΥΠΠ

«Την τσαπατσουλιά στην τσαπατσουλιά οι άριστοι των αρίστων ονομάζουν …πρόσθετα μέτρα!!! »
Ai Em  |  11:53

Το απίστευτο θρίλερ με τον Τζαμάλ Κασόγκι

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο πιο βάρβαρο, απάνθρωπο καθεστώς από αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Κάθε ...»
CGA  |  10:23

Ανεβαίνει η ένταση με αντεγκλήσεις, εν μέσω αναμονής, για κυπριακό

«Οσο και να θελει ο Ερντογαν και η τουρκικη ηγεσια να ξεφορτωθει το κυπριακο, μορει να το κανει μονο ...»
Γιωτας  |  03:57

Ξέμεινε από αξιωματικούς το τουρκικό πολεμικό ναυτικό

«Ενώ το δικό μας ναυτικό είναι πλήρες από αξιωματικούς που εισάγει 10 δοκίμους κάθε χρόνο και οι παραιτήσεις ...»
ΠολεμιστήςΤηςΚαρέκλας  |  16:49

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση