ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:04
 

ΕΤΥΚ: «Μαϊμού» η συμφωνία Ελληνικής και Συντεχνιών

Σύμφωνα με την Ένωση, η Τράπεζα κατάργησε το επίδομα ταμία που έπαιρναν οι υπάλληλοι της πρώην ΣΚΤ

Newsroom K

«Μαϊμού» χαρακτηρίζει τη συμφωνία μεταξύ Ελληνικής Τράπεζας και Συντεχνιών η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, ΕΤΥΚ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η Συντεχνία, η Ελληνική Τράπεζα έχει υπογράψει με συντεχνίες που εκπροσωπούν την μειοψηφία του προσωπικού της, στην προσπάθειά της να καλλιεργήσει το διαχωρισμό, τη διάσπαση των εργαζομένων, και κατ΄επέκταση να «κουτσουρέψει» -όπως υποστηρίζει- τα ωφελήματα των υπαλλήλων.

Όπως σημειώνει η Ένωση, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας μετά από καταγγελία της ίδιας για παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών, η αντιπροσωπεία της Τράπεζας ανέφερε, πως απλά υιοθέτησαν οι άλλες συντεχνίες μέρος των συμφωνιών της ΕΤΥΚ, για να «εξομοιωθούν» κάποιοι όροι εργοδότησης του προσωπικού που μεταφέρθηκε από την πρώην ΣΚΤ και να «βοηθήσουν» την Τράπεζα.

Συμφώνησαν, δήλωσε η Τράπεζα, να «εξομοιώσουν» τα ωφελήματα των ταμιών για να μην υπάρχει διάκριση μεταξύ αυτών που προέρχονται από την ΣΚΤ και αυτών της Ελληνικής, καταργώντας το επίδομα ταμία που έπαιρναν οι υπάλληλοι της πρώην ΣΚΤ. «Στην «κοπιαστική» προσπάθειά τους να μην νιώθουν μειονεκτικά οι συνάδελφοι της πρώην ΣΚΤ, ξέχασαν πως οι συνάδελφοι στην Ελληνική παίρνουν σαν ταμίες επιπλέον προσαύξηση κάθε 3 χρόνια. Φυσικά αυτό δεν ενοχλεί κατά την άποψή τους τα αισθήματα των συναδέλφων ούτε μειονεκτούν οι προερχόμενοι από την ΣΚΤ», τονίζεται στην εγκύκλιο.

Η ΕΤΥΚ υποστηρίζει πως η Ελληνική Τράπεζα με τις ενέργειές της δεν επιθυμεί να εξαλείψει τις αδικίες / διακρίσεις εξομοιώνοντας τα ωφελήματα των συναδέλφων της πρώην ΣΚΤ με αυτά των υπόλοιπων συναδέλφων της Ελληνικής, αλλά ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να μειώσει τα ωφελήματα των συναδέλφων της «παλιάς» Ελληνικής στα επίπεδα αυτών της πρώην ΣΚΤ.

«Αν η Τράπεζα επιθυμεί να εξαλείψει τις αδικίες / διακρίσεις μεταξύ του προσωπικού της, θα πρέπει να εφαρμόσει τις πρόνοιες των υφιστάμενων συμφωνιών ΕΤΥΚ – Ελληνικής Τράπεζας σε όλο ανεξαίρετα το προσωπικό», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση