ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:26
 

Για δύο κατηγορίες υπαλλήλων στην Ελληνική καταγγέλλει η ΕΤΥΚ

Απώτερος στόχο σύμφωνα με την ένωση να υποβαθμίσει τους «καλύτερους» σε δεύτερο στάδιο

Newsroom K

Για δημιουργία υπαλλήλων δύο ταχυτήτων καταγγέλλει την Ελληνική Τράπεζα η ΕΤΥΚ λέγοντας ότι είναι υποχρεωμένη να καταθέσει τις απόψεις της, "ούτως ώστε να αποκαταστήσει την πλήρη αλήθεια για το τι συμβαίνει στην Ελληνική Τράπεζα και να μην αφήσει να πλανάται η λάθος εικόνα που δημιουργούν οι εκπρόσωποι της Τράπεζας με τις δηλώσεις τους στον Τύπο αλλά και μέσω των διαδόσεων των ψιθύρων εντός της Τράπεζας".

Σε ανακοίνωση η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι η Ελληνική Τράπεζα προσπαθεί να δημιουργήσει κατ’ αρχήν υπαλλήλους δύο κατηγοριών, με απώτερο στόχο της σε δεύτερο στάδιο "τους «καλύτερους» να τους υποβαθμίσει στη χαμηλή κατηγορία". Αναφέρει πως στην ΕΤΥΚ είναι εγγεγραμμένα μέλη πάνω από το 93% του προσωπικού ως ακολούθως:

ΕΤΥΚ 2400 μέλη
ΣΕΚ 80 μέλη
ΠΕΟ 75 μέλη
ΠΑΣΥΔΥ 3 μέλη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεχίζεται η εγγραφή νέων μελών στην ΕΤΥΚ με μέσο όρο 15 κάθε βδομάδα και σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου της Τράπεζας, "τα μέλη της ΣΕΚ και της ΠΕΟ προέρχονται από 18 διαφορετικά ΣΠΙ, άρα διαφορετικές Συμβάσεις".

"Το συμπέρασμα είναι απλό, η ΣΕΚ και η ΠΕΟ έχουν περίπου 3 - 5 μέλη στο κάθε ΣΠΙ (Σύμβαση) και η Ελληνική Τράπεζα προσπαθεί να τους διατηρήσει σε ζωή και κατ’ επέκταση να επιβιώσουν οι συμβάσεις που είχαν τα ΣΠΙ (πολύ υποδεέστερες των συμβάσεων της ΕΤΥΚ – Ελληνικής). Αν το επιτύχει αυτό η Ελληνική Τράπεζα, οριοθετεί ΔΥΟ κατηγορίες υπαλλήλων με στόχο μακροχρόνια την υποβάθμιση της καλύτερης (παλαιά Ελληνική) προς τα κάτω για να «σμικρύνει» τις διαφορές, όπως η ίδια επιδιώκει σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις τους στο χθεσινό τύπο", αναφέρει η ΕΤΥΚ.

Διευκρινίζει πως στην Ελληνική Τράπεζα μόνο μία Σύμβαση υπάρχει και όλο το προσωπικό πρέπει άμεσα να ενταχθεί σ’ αυτήν και μάλιστα αναδρομικά από την ημερομηνία εργοδότησης τους από την Ελληνική Τράπεζα.

"Δεν μπορεί η Ελληνική Τράπεζα σε κάποιους να εισφέρει 9% Ταμείο Προνοίας και σ’ άλλους 7%. Η μία σύμβαση που υπάρχει, προβλέπει μία ενιαία Οργανική Διάρθρωση και η Τράπεζα άμεσα πρέπει να προχωρήσει σε 750 – 800 προαγωγές (νέες θέσεις και αναβαθμίσεις)", αναφέρει η ΕΤΥΚ και κάνει λόγο για προσπάθεια της διεύθυνσης της Τράπεζας να διασπάσει το προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X