ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Για οικονομική επιθετικότητα θα κατηγορήσει την Κίνα ο Τραμπ

Στη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας που θα παρουσιάσει σήμερα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Για οικονομική επιθετικότητα αναμένεται να κατηγορήσει σήμερα την Κίνα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα παρουσιάσει τη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Financial Times», ο κ. Τραμπ θα προτείνει πολύ πιο σκληρή οικονομική και εμπορική πολιτική έναντι του Πεκίνου σε σχέση με τους προκατόχους του, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για ενδεχόμενη εμπορική σύρραξη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο.

Η παρουσίαση της Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας – ένα βαρυσήμαντο κατευθυντήριο έγγραφο που εκπονείται από κάθε πρόεδρο από την εποχή Ρίγκαν – έρχεται έναν μήνα μετά την περιοδεία του κ. Τραμπ στην ανατολική Ασία, όπου προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτεί «χρόνιες εμπορικές καταχρήσεις» από ασιατικές χώρες.

Κατά την προεκλογική εκστρατεία του ο κ. Τραμπ είχε κατηγορήσει επανειλημμένα την Κίνα για απαράδεκτες εμπορικές πρακτικές σε βάρος των ΗΠΑ, και είχε υποσχεθεί μείωση του μεγάλου εμπορικού ελλείμματος στις συναλλαγές με το Πεκίνο.

Ωστόσο, μετά την εκλογή του ο κ. Τραμπ υιοθέτησε σαφώς πιο μετριοπαθή γραμμή, επιδιώκοντας συνεννόηση με τον ασιατικό γίγαντα σε σειρά ζητημάτων, από το εμπόριο έως την αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής που πηγάζει από τη Βόρεια Κορέα.

Η διαφαινόμενη σκλήρυνση της πολιτικής Τραμπ κατά πάσα πιθανότητα καταδεικνύει την ενόχληση του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα με την άρνηση της Κίνας να κάνει μεγάλες υποχωρήσεις στο μέτωπο του εμπορίου.

Παράλληλα, η αλλαγή γραμμής ενδέχεται να αντανακλά αλλαγές στις ισορροπίες μέσα στον Λευκό Οίκο, με την αναβάθμιση προστατευτικών «γερακιών» και οικονομικών εθνικιστών σε βάρος των εμπορικών «διεθνιστών».

«Η Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας κατά πάσα πιθανότητα θα ορίσει την Κίνα ως ανταγωνιστή σε κάθε πεδίο, όχι μόνο ανταγωνιστή αλλά απειλή, και συνεπώς, κατά την άποψη πολλών στην κυβέρνηση [Τραμπ], ως έναντι αντίπαλο», δήλωσε στους FT αμερικανός αξιωματούχος που έχει γνώση του εγγράφου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Κυπριανού: Δεξιά-ακροδεξία προσπαθούν να μοιράσουν τις ευθύνες του '74

«ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ - ΜΙΣΑ ΨΕΜΑΤΑ Κακό κάνουν καλό όχι Η θανάσιμη διαμάχη μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης (ελληνικός ...»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  |  21:59

Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς

«Afou kseris mila, Xristallou mou! Ti fovase? Ke an esi exases tin fon isou ksafnika, pou ine o genikos ...»
Orgi laou  |  21:56

Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς

«Ξέρει πολλά... Ξέρει πολλά... Γιατί δεν τα λέει;;; Τι θέλει να μας πει;;; Καταλάβαμε... Καταλάβαμε... ...»
Albalonga  |  20:53

Το γλωσσάρι της αλήθειας

«Ορθός και εύστοχος »
Στάθης  |  16:31

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση