ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:28
 

H PwC θα βρει το ΔΣ του πρώην Συνεργατισμού

Το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να διαλέξει 4 άτομα για τον ΚΕΔΙΠΕΣ, δηλαδή τον Φορέα Διαχείρισης Δανείων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Οικονομικών επέλεξε τον οίκο PwC για την εξεύρεση υποψήφιων μελών για το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ), θυγατρική της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, που μετονομάστηκε σε ΣΕΔΙΠΕΣ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, με βάση τη διαδικασία, η PwC θα προτείνει στο Υπουργείο Οικονομικών 10 με 15 πρόσωπα, από τα οποία το ΥΠΟΙΚ θα επιλέξει τα τέσσερα ως μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΙΠΕΣ, ενώ στο ΔΣ θα συμμετέχουν και τα εκτελεστικά μέλη.

Σημειώνεται ότι βάσει των κριτηρίων που τέθηκαν από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο έγκρισης της κρατικής βοήθειας για διευκόλυνση της μεταφοράς του καλού Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, τα μέλη που θα επιλεγούν θα πρέπει να έχουν πείρα δέκα χρόνων στη διαχείριση προβληματικών περιουσιακών στοιχείων και δεν αποκλείεται στη σύνθεση να υπάρχουν και ξένοι. Τα μέλη αυτά θα πρέπει επίσης να εγκριθούν από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου στη βάση της αξιολόγησης καταλληλότητας και αξιοπιστίας (fit and proper).

Ακολούθως το νέο ΔΣ, αφού συσταθεί σε σώμα θα επιλέξει τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΚΕΔΙΠΕΣ. Η διαδικασία επιλογής των μελών αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα πέντε εβδομάδων.

Ταυτόχρονα, η ΚΕΔΙΠΕΣ τρέχει μια ξεχωριστή διαδικασία για επιλογή συμβούλου, ο οποίος θα αναλάβει να ετοιμάσει την δομή του φορέα διαχείρισης δανείων και να αξιολογήσει την υφιστάμενη συμφωνία που υπάρχει με την Altamira. Η διαδικασία επιλογής αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Εξάλλου, στο στάδιο της αξιολόγησης προσφορών βρίσκεται η διαδικασία επιλογής εντολοδόχου παρακολούθησης, ο οποίος θα ενημερώνει την ΓΔ Ανταγωνισμού για τα προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της έγκρισης της κρατικής στήριξης της συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται πως μετά την μεταφορά του καλού τμήματος του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, η ΣΚΤ έχασε την άδεια παροχής τραπεζικών εργασιών, ενώ ιδρύθηκε η ΚΕΔΙΠΕΣ, 100% θυγατρική της ΣΕΔΙΠΕΣ, στη βάση του περί εταιρειών νόμου και αδειοδοτήθηκε από την ΚΤΚ ως εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων.

Βάσει της συμφωνίας μεταφοράς, στην ΚΕΔΙΠΕΣ, που είναι ιδιοκτησία του κράτους, παρέμειναν μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικτής λογιστικής αξίας €6,97 δισεκατομμυρίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε

«Μην τα μασάς ρε μεγάλε θα σου κόψει τον μισθό σου ο Ερντογκάν;»
Mitsos  |  13:36

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ περιμένει από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο

«Ακόμη μια κοτούλα μίλησε. Έχεις κότσια κύριε, δείξε τα, αν όχι πήγαινα στο κοτέτσι σου!!! »
ΑΚΑ  |  08:53

Άρθρο Τσαβούσογλου στους NYT: Γιατί η Τουρκία πολεμά στη Συρία

«Για τον Τσαβούσογλου όσοι αντιτίθενται στα σχέδια της Τουρκίας είναι τρομοκράτες. Τώρα πρόσθεσαν στη ...»
ΑΚΑ  |  08:51

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X