ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:31
 

Κατατίθεται την Τρίτη στη Βουλή το σχέδιο ΕΣΤΙΑ

Μέχρι τις 10:30 της Τρίτης το βασικό περίγραμμα του σχεδίου, εκτιμά ο Πρόεδρος της Επ. Οικονομικών

Newsroom K

Στο πλαίσιο των διεργασιών και διαβουλεύσεων για τον Συνεργατισμό αλλά και τα νομοσχέδια για την βελτίωση του νομικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, το υπουργείο Οικονομικών καταθέτει στη Βουλή το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, που στοχεύει στην προστασία των ευάλωτων ομάδων, που δικαιολογημένα αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους για την πρώτη κατοικία.

Την εκτίμηση πως μέχρι την έναρξη της συνεδρίας της Τρίτης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η Βουλή θα έχει ενώπιον της το βασικό περίγραμμα του σχεδίου ΕΣΤΙΑ και τον φορέα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, διατύπωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αβέρωφ Νεοφύτου.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, πρόταξαν την αντίληψη που υπήρξε στη σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων, παρουσία του υπουργού Οικονομικών ότι σήμερα θα είχαν ενώπιον τους το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, το οποίο, όπως είπαν, θα πρέπει να εξεταστεί ως πακέτο με τα νομοσχέδια για βελτίωση του πλαισίου για μείωση των ΜΕΔ.

Επίσης, και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης είπε πως η αντίληψη της ήταν ότι το σχέδιο θα βρισκόταν στη Βουλή σήμερα το πρωί είτε εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο είτε όχι.

Ο Διευθυντής του τμήματος Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του ΥΠΟΙΚ, Ανδρέας Χαραλάμπους είπε πως τόσο το σχέδιο ΕΣΤΙΑ όσο και το σχέδιο λειτουργίας του φορέα διαχείρισης ΜΕΔ είναι έτοιμα.

«Και τα δύο σχέδια είναι έτοιμα, υπάρχει μια διαδικασία, θα ενημερώσουμε τον Υπουργό, Το πλαίσιο του φορέα, το σχέδιο ΕΣΤΙΑ είναι έτοιμα, θα ενημερωθεί ο Υπουργός και θα καταθέσει στο Υπουργικό», είπε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος επανέλαβε από την πλευρά του πως «για μας είναι όλα τα θέματα συσχετιζόμενα. Και άρα, εμείς θέλουμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει με τον φορέα, θέλουμε να γνωρίζουμε πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, θέλουμε να δούμε αυτά τα πράγματα συνολικά διότι είναι όλα πτυχές του ιδίου προβλήματος».

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο βουλευτής του κόμματος, Άριστος Δαμιανού είπε πως στη σύσκεψη αρχηγών την Παρασκευή, «είχαμε την εντύπωση ενώπιον της επιτροπής μαζί με τα νομοσχέδια βελτίωσης του πλαισίου διαχείρισης των ΜΕΔ, θα είχαμε μια συγκεκριμένη ενημέρωση για τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς την προστασία της 1ης κατοικίας μέχρι συγκεκριμένης αξίας και για το ΕΣΤΙΑ και τον οποιοδήποτε άλλο φορέα.

«Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι έτοιμη η κυβέρνηση να μπει σε συζήτηση για τα δύο προγράμματα που θα είναι ως αντιστάθμιση των άλλων νομοσχεδίων», είπε.

«Εκτιμώ ότι πριν τις 10:30 αύριο θα έχουμε αυτό που ήταν η κατανόησή μας και στη σύσκεψη αρχηγών και στην Ολομέλεια», απάντησε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας πως αυτό θα πρέπει να το ακούσει η κυβερνητική πλευρά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Ενεση» 15 δισ. στην Τουρκία υποσχέθηκε το Κατάρ

«Χαμένα ριάλια! Ο κουκουμάς της Τουρκίας δεν έχει πάτο.....»
knak  |  08:55

Μηλικούρι: Έψηνε σούβλα και παρολίγον να κάψει το χωριό

«Μονο με παραδειγματικες τιμωριες θα σωφρονιστουν καποιοι και βεβαια να τους επιβαλλονται τα εξοδα .»
Ντομπρος Κελαηδης  |  01:06

«Ενεση» 15 δισ. στην Τουρκία υποσχέθηκε το Κατάρ

«Απλούστατα παρατείνετε τη ζωή του μελλοθάνατου...........»
knak  |  21:11

Οι δύο Έλληνες Στρατιωτικοί περιγράφουν τη στιγμή της σύλληψής τους (βίντεο)

«".....Περιγράφουν τις πρώτες στιγμές της σύλληψης τους και τις συνθήκες διαβίωσης τους στα ...»
Λευτέρης Μ.  |  16:49

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση