ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Καθησυχαστικός Ντράγκι για την επιβράδυνση στην Ευρωζώνη

Επισήμανε επίσης πως τα ρίσκα για τις προοπτικές της ανάπτυξης παραμένουν ισορροπημένα

Newsroom Κ, Αθήνα

Καθησυχαστικός σχετικά με την ελαφρά επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρωζώνης εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, εκτιμώντας ότι αυτή οφείλεται σε προσωρινούς παράγοντες και τονίζοντας ότι έρχεται ύστερα από την άκρως δυναμική ανάπτυξη του 2017, με τις συνολικές προοπτικές της ανάπτυξης να παραμένουν ισχυρές.

Επισήμανε επίσης πως τα ρίσκα για τις προοπτικές της ανάπτυξης παραμένουν ισορροπημένα, ωστόσο ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί τα ρίσκα που σχετίζονται με παγκόσμιες εξελίξεις, μεταξύ των οποίων και ο προστατευτισμός

Παράλληλα, ο Ιταλός τραπεζίτης έστειλε μήνυμα ότι δεν σκοπεύει να βιαστεί να τερματίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, πόσο μάλλον να αυξήσει τα επιτόκια.

«Συνολικά ένας επαρκής βαθμός νομισματικής τόνωσης είναι απαραίτητος για να συνεχίσει να στηρίζει την άνοδο του πληθωρισμού» τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα και να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων τουλάχιστον έως το Σεπτέμβριο και για όσο κριθεί απαραίτητο. «Συνεχίζουμε την πολιτική μας με επιμονή και υπομονή» ανέφερε.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επαναβεβαίωσε νωρίτερα την πολιτική της, υποσχόμενη να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά έως μετά το πέρας των αγορών ομολόγων και διατηρώντας τη δέσμευση να παρατείνει χρονικά τις αγορές, εάν χρειαστεί.

Η ΕΚΤ διατήρησε τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί αγορές ομολόγων ύψους 30 δισ. ευρώ μηνιαίως έως τουλάχιστον το τέλος Σεπτεμβρίου του 2018 ή έως ότου διαπιστώσει μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού», ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X