ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:05
 

ΚΕ: Σημαντική επένδυση ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταθέτει την Παρασκευή τον θεμέλιο λίθο του πρώτου ιδιωτικού ηλεκτροπαραγωγού σταθμού

Τον θεμέλιο λίθο για την κατασκευή του πρώτου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με ιδιωτική πρωτοβουλία, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021, καταθέτει αύριο Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση τόσο από την άποψη της ίδιας της ενεργειακής πολιτικής όσο και για την οικονομία, την ανάπτυξη της χώρας.

«Συγκρότημα θερέτρου-καζίνο, μαρίνες, εμπορικά κέντρα, βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου και άλλα τόσα πολλά έργα για την πανεπιστημιακή ανάπτυξη αλλά και έργα με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τώρα ο πρώτος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός από τον ιδιωτικό τομέα. Μιλάμε για επένδυση 200 εκ. ευρώ. Αυτό λέει πολλά για κάποιους που εκφράζουν φοβίες για την πορεία της επενδυτικής δραστηριότητας και της ανάπτυξης», είπε, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη επένδυση θα φέρει μια αλλαγή, καθώς είναι ο πρώτος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως με την ολοκλήρωση του έργου και τη λειτουργία του σταθμού, ο οποίος θα καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας στην κυπριακή αγορά, αναμένεται ότι θα προκύψουν οφέλη για τον καταναλωτή. «Είναι σημαντικό διότι τελικά παρά τις ιδιάζουσες τοπικές συνθήκες ανοίγει η αγορά ενέργειας στην Κύπρο και έτσι η χώρα μας ακολουθεί και τη γενικότερη κατεύθυνση της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Πρόσθεσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό επίσης, καθώς αυτό το έργο εμπίπτει στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας της Κυβέρνησης για συνέργειες ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με γνώμονα πάντοτε τις καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα για τον πολίτη, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα στο οποίο συγκρίνεται το οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ με το αιγυπτιακό Ζορ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «γίνονται γεωτρήσεις, παρακολουθούμε και εμείς όλα. Μόλις υπάρξουν ειδήσεις, δηλαδή όταν ολοκληρωθούν οι διερευνητικές εργασίες της εταιρείας που είναι αδειοδοτημένο για το οικόπεδο 10, θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε

«Μην τα μασάς ρε μεγάλε θα σου κόψει τον μισθό σου ο Ερντογκάν;»
Mitsos  |  13:36

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X