ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:07
 

ΚΕΒΕ-Υφ. Τουρισμού συζήτησαν τρόπους αναβάθμισης και ισχυροποίησης του τουρισμού

H συνεργασία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι απόλυτα επιβεβλημένη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την ετοιμότητά του να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κυπριακού τουρισμού και στην αναβάθμιση και ισχυροποίησή του μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, εξέφρασε το ΚΕΒΕ σε συνάντησή του με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, τα κύρια στοιχεία της συζήτησης κατά τη συνάντηση ήταν η διαμόρφωση μιας εκσυγχρονισμένης και ορθολογιστικής στρατηγικής για την ανάπτυξη του κυπριακού τουρισμού, βασισμένη πάνω στη φιλοσοφία της ποιοτικής του αναβάθμισης και του καθορισμού ενός ισχυρού «branding», καθώς και οι γενικότερες ενέργειες που λαμβάνονται από το Υφυπουργείο αναφορικά με τον τουρισμό.

Όπως αναφέρεται, στην προσπάθεια αυτή, η συνεργασία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι απόλυτα επιβεβλημένη και ως εκ τούτου το ΚΕΒΕ, εκπροσωπώντας τους πλείστους επαγγελματικούς Συνδέσμους του τουρισμού της Κύπρου, είναι έτοιμο να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Κατά τη συνάντηση τονίσθηκε επίσης η ανάγκη για ενδυνάμωση των κατά επαρχία ΕΤΑΠ (Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής) σε επίπεδο που να μπορούν να ανταποκρίνονται με επάρκεια στο σημαντικό ρόλο που έχουν αναλάβει για προώθηση του κυπριακού τουρισμού, προβάλλοντας τις ιδιαιτερότητες των επαρχιών τους. Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να καθοριστεί και ο ρόλος τους σε συσχετισμό με την υλοποίηση της νέας Στρατηγικής Τουρισμού.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του ΚΕΒΕ Γιώργος Λεπτός διαβεβαίωσε τον Υφυπουργό για τη στήριξη του ΚΕΒΕ στις προσπάθειες που αναλαμβάνει και τόνισε την ανάγκη για τον καθορισμό χρονοδιαγραμμάτων που θα καθορίζουν την υλοποίηση των στόχων και ενεργειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Εδώ δεν μπορούν να εξημερώσουν το θηρίο οι μεγάλες δυνάμεις και μείς ψαχνόμαστε για λύση; Δεν είναι ...»
Leon  |  13:24

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X