ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΚΤΚ: Θα υπερασπιζόμαστε συνεχώς την ΚΔ στα Διαιτητικά Δικαστήρια

Παράλληλα η Κεντρική ευχαριστεί όσους συνέδραμαν στη θετική έκβαση της υπόθεσης MIG εναντίον Κυπριακής Δημοκρατίας

Newsroom K

Ευχαριστίες σε όσους συνέδραμαν στην θετική έκβαση της υπόθεσης σε σχέση με την απόφαση στη διεθνή διαιτησία MIG και άλλων εναντίον Κυπριακής Δημοκρατίας, εκφράζει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), τονίζοντας ότι «η απόφαση αναλύει την πολυσέλιδη γραπτή μαρτυρία που προσκόμισαν η Δημοκρατία αλλά και οι ίδιοι οι αιτητές και δικαιώνει, μεταξύ άλλων, τη δράση της ΚΤΚ».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση, σε σχέση με την απόφαση στη διεθνή διαιτησία MIG και άλλων εναντίον Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΚΤΚ ευχαριστεί τον Γενικό Εισαγγελέα, το διεθνή δικηγορικό οίκο Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom (UK) LLP και τους συνεργάτες τους για τον χειρισμό της υπόθεσης, καθώς επίσης το Υπουργείο Οικονομικών για την όλη συνεισφορά του.

Επίσης, η Διοικητής και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤΚ ευχαριστούν «θερμά τους εμπλεκόμενους νυν και πρώην αξιωματούχους και υπαλλήλους της ΚΤΚ».

«Η θετική έκβαση της υπόθεσης οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην εργασία τους, τόσο στη συμβολή τους στους χειρισμούς της ΚΤΚ που αποτέλεσαν αντικείμενο της επενδυτικής διαφοράς όσο και στην τεκμηρίωση των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΚΤΚ αναφέρει ότι τα κύρια σημεία της απόφασης έχουν ήδη παρουσιαστεί από το Γενικό Εισαγγελέα, όπως είναι μεταξύ άλλων, «οι ενέργειες της ΚΤΚ για απομάκρυνση της διοίκησης της Λαϊκής Τράπεζας περί τα τέλη του 2011, καθώς επίσης σημαντικές εξελίξεις των ετών 2012 και 2013 που συνδέονταν με αρμοδιότητες της ΚΤΚ, όπως η ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας τον Ιούνιο του 2012 και η επιβολή μέτρων εξυγίανσης σε Λαϊκή και Τράπεζα Κύπρου τον Μάρτιο του 2013».

Σε σχέση με τα πιο πάνω αλλά και για σειρά άλλων χειρισμών, η ΚΤΚ αναφέρει ότι «η απόφαση αναλύει την πολυσέλιδη γραπτή μαρτυρία που προσκόμισαν η Δημοκρατία αλλά και οι ίδιοι οι αιτητές και δικαιώνει, μεταξύ άλλων, τη δράση της ΚΤΚ».

Τέλος, η ΚΤΚ αναφέρει ότι «σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Οικονομικών, θα συνεχίσει να διαθέτει πόρους για την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο των λοιπών επενδυτικών διαφορών που έχουν εγερθεί ενώπιον διεθνών διαιτητικών δικαστηρίων και αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X