ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λακκοτρύπης: Σε 12 μήνες έτοιμη η μαρίνα Αγίας Νάπας

Χρήσεις και αναπτύξεις της περιοχής πίσω από την Μαρίνα προγραμματίζει ο Δήμος Αγίας Νάπας

Της Μαρίας Ηρακλέους

Το καλοκαίρι του 2019 θα είναι έτοιμη να δεκτεί τα πρώτα σκάφη η Μαρίνα Αγίας Νάπας, ενώ τότε θα είναι έτοιμα και όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες όπως λιμενική αστυνομία, τελωνείο και κτηνιατρικές υπηρεσίες καθώς η Μαρίνα ως γνωστό θα λειτουργεί ως επίσημο λιμάνι της κυπριακής δημοκρατίας.

Για την πορεία των εργασιών ενημερώθηκε εξάλλου σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης ο οποίος επισκέφθηκε το έργο συνοδευόμενος με ομάδα τεχνοκρατών του Υπουργείου.

Ο κ. Λακκοτρύπης έκανε λόγο για στρατηγικό έργο το οποίο θα βοηθήσει τον ναυτικό τουρισμό στην χώρα και θα εξυπηρετήσει τόσο της Αγία Νάπα όσο και όλη την ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου, ενώ επισήμανε ότι αυτό θα διευρυνει την παρουσία της Κύπρου στην περιοχή της Ανατολικής μεσογείου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος σημείωσε ότι οι εργασίες προχωρούν βάσει χρονοδιαγραμμάτων ενώ τόνισε ότι το πραγματικό όφελος στην οικονομία του τόπου είναι όταν αρχίσουν να κτίζονται και οι πύργοι, καθώς στην πλήρη εξέλιξη τους για τις εργασίες της Μαρίνας θα δημιουργηθούν πέραν των 800 θέσεων εργασίας.

Αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την Αγία Νάπα του μέλλοντος, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρούσος σημειώνοντας ότι ήδη στα πλάνα είναι να επιτραπούν χρήσεις και αναπτύξεις που να συνάδουν με το όραμα της μαρίνας.

Το 55% του ανατολικού πύργου

Μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει οι εργασίες προετοιμασίας για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης ενός εκ των δύο πύργων που προβλέπονται στη δεύτερη κατασκευαστική φάση και που αφορά στη δημιουργία 190 πολυτελών διαμερισμάτων, ενώ ο βασικός βραχίονας (κυματοθραύστης) βρίσκεται στο τελικό στάδιο συμπλήρωσής του. Στη δεύτερη φάση περιλαμβάνεται επίσης η ανέγερση 29 πολυτελών επαύλεων, και μιας σεράς επιλεγμένων καταστημάτων και εστιατορίων.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες προσέλκυσης ξένων επενδυτών, ο κ. Καραμοντάνης επεσήμανε ότι έχει καταγραφεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές και επενδυτές ενώ μέχρι στιγμής έχει πωληθεί το 55% του Ανατολικού Πύργου του έργου, έχει πωληθεί.
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας είναι χωροθετημένη ανάμεσα στις παραλίες Αγίας Θέκλας και Μακρόνησου και προνοεί την κατασκευή 190 ευρύχωρων, πολυτελών διαμερισμάτων σε δύο εντυπωσιακούς πύργους, 29 πολυτελών επαύλεων, μαρίνας με δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη, ναυπηγείου, καθώς και μιας σειράς από επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια.

Τα χρονοδιαγράμματα

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Μαρίνας Σταύρο Καραμοντάνη, η πρώτη φάση του έργου θα παραδοθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων, δηλαδή σε δώδεκα μήνες το καλοκαίρι του 2019. Τον Δεκέμβριο του 2020 θα ολοκληρωθεί ο πρώτος πύργος ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 θα είναι έτοιμος και ο 2ος. Άρα όλο το έργο θα είναι έτοιμο σε δύο χρόνια.

Εκκρεμεί η Μαρίνα Πάφου

Και ενώ οι εργασίες για την μαρίνα Αγίας Νάπας βρίσκονται κανονικά σε εξέλιξη, δεν ισχύει το ίδιο για την Μαρίνα Πάφου με το έργο να έχει κολλήσει στην επιτροπή για τις μαρίνες. Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, υπάρχουν κάποιες εξελίξεις καθώς η επιτροπή για τις μαρίνες έχει αποστείλει επιστολές στους εναπομείναντες προσφοροδότες και αναμένεται πλέον να δοθούν κάποιες διευκρινήσεις από τον δεύτερο προσφοροδότη του έργου.

Στην περίπτωση που ληφθούν τα απραίτητα στοιχεία που προνοούνται από την διαδικασία του διαγωνισμού τότε ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι το έργο θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό.

Την ελπίδα να υπερπηθηθούν σύντομα τα προβλήματα για την Μαρίνα Πάφου εξέφρασε και ο Σταύρος Καραμοντάνης σημειώνονται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι πετυχεμένες όλες οι μαρίνες είναι να προχωρούν ομαλά οι διαδικασίες, Ως εκ τούτου σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικο και στρατηγικό θέμα να ξεκινήσει σύντομα το έργο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΤΗΝ ΘΑΨΑΤΕ ΤΕΛΙΚΑ.......πΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!!

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση