ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:53
 

Με το καλημέρα στα βαθιά η Επιτροπή Αρέστη για Συνεργατισμό

Εκκίνηση των ερευνών με πρώην μέλη της Επιτροπείας ή και στελέχη της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Επτά πρώην μέλη Επιτροπείας, και δύο διευθυντικά στελέχη της περιόδου της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και ένας ανώτερος διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας θα κάνουν πρεμιέρα στις δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής Αρέστη για τον Συνεργατισμό. Όπως είχε γράψει η Οικονομική Καθημερινή στην έντυπη έκδοση της περασμένης Τετάρτης η πρώτη δημόσια ακρόαση θα πραγματοποιηθεί αρχές του επόμενου μήνα.

Συγκεκριμένα η τριμελής επιτροπή ανακοίνωσε τέσσερις δημόσιες ακροάσεις αρχή γενομένης από την 3η Αυγούστου. Οι υπόλοιπες τρεις ακροάσεις θα διεξαχθούν στις 6, 7 και 8 Αυγούστου χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα ορισθούν και άλλες μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο που αναμένεται να υπάρξει μικρή διακοπή  για ολιγοήμερες διακοπές. Με βάση τον κατάλογο των ονομάτων που συντάχθηκε για να παρουσιαστούν ενώπιον της επιτροπής στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία φαίνεται ξεκάθαρα πως η ερευνητική επιτροπή ξεκινά το έργο επί το πλείστον με πρόσωπα που πέρασαν από κάποιο διοικητικό πόστο πριν γίνει κανονική Τράπεζα.

Οι πρώτες κλήσεις, όπως είχε γράψει η Καθημερινή, κλείδωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα για τον λόγο ότι η παρουσία των πρώτων προσώπων δεν απαιτούσε ιδιαίτερη προετοιμασία από τα μέλη της επιτροπής. Πρακτική που θα διαφοροποιηθεί στη συνέχεια αφού των κλήσεων θα προηγείται προσεκτική μελέτη των εγγράφων που έχουν αποσταλεί ή θα παραδοθούν στην επιτροπή.

Οι δέκα πρώτοι

Από τη λίστα των ονομάτων ξεχωρίζει αυτό του Μάριου Κληρίδη, ο οποίος διετέλεσε γενικός διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, και  παραιτήθηκε από τη θέση του στις 22 Ιουνίου 2015. Ο κ. Κληρίδης είχε προσληφθεί τον Δεκέμβριο του 2013 με συμβόλαιο πέντε ετών (Δεκέμβριος του 2018) το οποίο δεν ολοκληρώθηκε. Ο Τάκης Ταουσιάνης πρώην πρόεδρος Επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας βρέθηκε εκτός Συνεργατισμού υποβάλλοντας και αυτός την παραίτησή του στις 14 Οκτωβρίου 2017. Ο Άδωνης Πηγασίου πρώην μέλος Επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας διορίσθηκε στη συγκεκριμένη θέση στις 10 Αυγούστου του 2016 και παραιτήθηκε τέλος Ιανουαρίου  του 2018 με ισχύ από το Φεβρουάριο του 2018. Ο Δημήτρης Θεοδότου πρώην μέλος Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας διορίσθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2013 και παύθηκε από τον ΥΠΟΙΚ τον Οκτώβριο του 2015. Η Σουζάνα Πογιατζή πρώην μέλος Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας παραιτήθηκε στις 12 Απριλίου 2017. Τη λίστα συμπληρώνουν οι: Γιώργος Στροβολίδης πρώην μέλος Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Θανάσης Σταύρου πρώην μέλος Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Ευθύμιος Πανταζής πρώην μέλος Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Παύλος Θεοδότου πρώην μέλος Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Ανδρέας Τρόκκος ανώτερος διευθυντής Αναδιάρθρωσης & Συντονισμού Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Τα έγγραφα

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, η πρώτη φάση παραλαβής μεγάλου όγκου εγγράφων και στοιχείων από τον γενικό ελεγκτή, τη διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, και τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης. Η λήψη εγγράφων αναμένεται να συνεχισθεί την επόμενη εβδομάδα από τον υπουργό των Οικονομικών, τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Βουλής των Αντιπροσώπων και την πρόεδρο της Επιτροπής της Κεφαλαιαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Παίρνουν μέτρα στα κατεχόμενα για την οικονομική κρίση

«Οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε γιατί έχουν πολλούς αδελφούς τους Ελληνοκύπριους Που ...»
Andreas  |  12:41

Διάβασμα το Σαββατοκύριακο, διαγώνισμα από Δευτέρα για την παιδεία

«Η οποιαδηποτε φετινη συμφωνια πρεπει να αφηνει ανοιχτη πορτα για μεγαλυτερες μεταρρυθμισης στα δυο τρια ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  07:28

ΣΚΤ: Καλύφθηκε ο στόχος για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

«Η πειρα μας λεει οτι πολυ συντομα θα προκυψουν πλεονασμοι ακομη τοσων υπαλληλων, πολλοι απο τους οποιους ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  13:09

Αυτά αναφέρονται στο υπόμνημα που θα παραλάβουν οι εκπαιδευτικοί

«Το κράτος διαχρονικά υπέκυπτε στις απαιτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και των ...»
Α Αντωνιάδης  |  13:02

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση