ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:10
 

Με τους βιομηχάνους Λάρνακας συναντήθηκε ο Υπ. Ενέργειας

Ο κ. Λακκοτρύπης επισκέφθηκε πρόσφατα τη Β' Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θέματα που αφορούν τους βιομηχάνους της Λάρνακας, μεταξύ των οποίων οι καθυστερήσεις στην εξέταση αιτήσεων για επιδοτήσεις, το πλαφόν στη διακίνηση φορτίων στο λιμάνι Λάρνακας και επιστροφές Φ.Π.Α, συζήτησε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Β Βιομηχανική περιοχή Αραδίππου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας (ΕΒΕΛ) αναφέρεται ότι «ο κ. Λακκοτρύπης συνοδευόμενος από Τμηματάρχες και Λειτουργούς του Υπουργείου, στα πλαίσια επισκέψεων του σε βιομηχανικές περιοχές, επισκέφθηκε πρόσφατα τη Β΄ Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου, όπου το ΕΒΕΛ είχε συνάντηση με μέλη του Επιμελητηρίου».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Υπουργός «αναφέρθηκε στη κυπριακή βιομηχανία και στις προοπτικές της και στις προσπάθειες του αρμόδιου Υπουργείου για την αντιμετώπιση, τόσο των προβλημάτων του κλάδου, όσο και των βιομηχανικών περιοχών», ενώ απάντησε σε ερωτήσεις μελών του ΕΒΕ Λάρνακας για θέματα επιδοτήσεων, μισθώσεων και το λιμάνι της πόλης.

Εκ μέρους του Προέδρου του ΕΒΕΛ ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Όθων Θεοδούλου «αναφέρθηκε στη σημασία της βιομηχανίας στην κυπριακή οικονομία, ενώ έκανε ειδική αναφορά σε θέματα των όρων μισθώσεων βιομηχανικών τεμαχίων και της καθαριότητας στις βιομηχανικές περιοχές» ενώ μετέφερε την επιθυμία των βιομηχάνων για συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και το Υπουργείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ο οποίος σε χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην έγνοια του Επιμελητηρίου για τη βιομηχανία και στη συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο της Βιομηχανίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε σημαντικός αριθμός βιομηχάνων προερχόμενων από τις βιομηχανικές περιοχές Α΄και Β΄Αραδίππου και Λάρνακας, «υποβλήθηκαν ερωτήσεις και συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν τις καθυστερήσεις στην εξέταση αιτήσεων για επιδοτήσεις, την καθαριότητα στις βιομηχανικές περιοχές, την επιδιόρθωση πεζοδρομίων και οδοστρώματος, την τοποθέτηση σημάνσεων στις βιομηχανικές περιοχές, τις τιμολογήσεις της υδατοπρομήθειας, το θέμα του πλαφόν στη διακίνηση φορτίων στο λιμάνι Λάρνακας, την ανάπτυξη της Τυροκομίας και τις επιστροφές Φ.Π.Α».

«Πάγια και σταθερή είναι η προσπάθεια του ΕΒΕ Λάρνακας για ανάπτυξη της βιομηχανίας και κατανόησης από το αρμόδιο Υπουργείο των προβλημάτων του κλάδου, στα πλαίσια συνεργασίας και αλληλοκατανόησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση