ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:14
 

Να συνεχίσει η κατάρτιση του ανθρωπίνου δυναμικού της Κύπρου

Εξαιρετικά σημαντικό το ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου να συνεχίζει να καταρτίζεται, σημειώνει ο Υπ. Μεταφορών

Newsroom K

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου να συνεχίζει να αναπτύσσεται, να καταρτίζεται σωστά και να εκπαιδεύεται σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης.

Σε ομιλία του στην τελετή τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΥΜΕΕ και του Πανεπιστημίου Central Lancashire, Κύπρου, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι προσβλέπει σε μια στενή και αποδοτική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και των Τμημάτων του με το UCLAN, σημειώνοντας ότι μαζί μπορούμε «να εργαστούμε για την προώθηση κοινών προγραμμάτων, μελετών και ερευνών για την κατανόηση ή και αντιμετώπιση προβλημάτων στον τομέα των μεταφορών, των επικοινωνιών και των έργων υποδομής με τη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορίας».

Τονίζοντας τη σημασία το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας να συνεχίζει να αναπτύσσεται, είπε ότι είναι εξίσου σημαντικό «να έχει την δυνατότητα να μετουσιώνει τις θεωρητικές τεχνολογικές ιδέες και έρευνές του σε πρακτικές εφαρμογές τεχνολογίας, μέσα από ερευνητικά προγράμματα και έργα».

Η νέα γενιά καλείται, σε εξαιρετικά δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, να ριχθεί στον εργασιακό στίβο, είπε, προσθέτοντας ότι το πανεπιστημιακό πτυχίο και οι καλοί βαθμοί, δεν είναι πλέον αρκετοί, καθώς απαιτείται εργασιακή πείρα, όπως και γρήγορη και αποδοτική προσαρμογή στο εργασιακό περιβάλλον.

Αναφερόμενος στη συνεργασία, είπε ότι φέρνει κοντά την δεξαμενή ακαδημαϊκής γνώσης και το καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό που διαθέτει το Πανεπιστήμιο Central Lancashire, Κύπρου με την δεξαμενή εργασιακής και επαγγελματικής γνώσης και το έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, που διαθέτει το Υπουργείο μας. Ένας συνδυασμός που καλύπτει την θεωρητική και την πρακτική γνώση που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X