ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Να συνεχίσει η κατάρτιση του ανθρωπίνου δυναμικού της Κύπρου

Εξαιρετικά σημαντικό το ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου να συνεχίζει να καταρτίζεται, σημειώνει ο Υπ. Μεταφορών

Newsroom K

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου να συνεχίζει να αναπτύσσεται, να καταρτίζεται σωστά και να εκπαιδεύεται σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης.

Σε ομιλία του στην τελετή τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΥΜΕΕ και του Πανεπιστημίου Central Lancashire, Κύπρου, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι προσβλέπει σε μια στενή και αποδοτική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και των Τμημάτων του με το UCLAN, σημειώνοντας ότι μαζί μπορούμε «να εργαστούμε για την προώθηση κοινών προγραμμάτων, μελετών και ερευνών για την κατανόηση ή και αντιμετώπιση προβλημάτων στον τομέα των μεταφορών, των επικοινωνιών και των έργων υποδομής με τη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορίας».

Τονίζοντας τη σημασία το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας να συνεχίζει να αναπτύσσεται, είπε ότι είναι εξίσου σημαντικό «να έχει την δυνατότητα να μετουσιώνει τις θεωρητικές τεχνολογικές ιδέες και έρευνές του σε πρακτικές εφαρμογές τεχνολογίας, μέσα από ερευνητικά προγράμματα και έργα».

Η νέα γενιά καλείται, σε εξαιρετικά δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, να ριχθεί στον εργασιακό στίβο, είπε, προσθέτοντας ότι το πανεπιστημιακό πτυχίο και οι καλοί βαθμοί, δεν είναι πλέον αρκετοί, καθώς απαιτείται εργασιακή πείρα, όπως και γρήγορη και αποδοτική προσαρμογή στο εργασιακό περιβάλλον.

Αναφερόμενος στη συνεργασία, είπε ότι φέρνει κοντά την δεξαμενή ακαδημαϊκής γνώσης και το καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό που διαθέτει το Πανεπιστήμιο Central Lancashire, Κύπρου με την δεξαμενή εργασιακής και επαγγελματικής γνώσης και το έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, που διαθέτει το Υπουργείο μας. Ένας συνδυασμός που καλύπτει την θεωρητική και την πρακτική γνώση που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Προβλήματα στα κατεχόμενα λόγω κακοκαιρίας

«Aπό πότε αναγνωρίζουμε ότι το αεροδρόμιο Τύμπου ονομάζεται Ερτζάν;;;»
Pink  |  18:49

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση