ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο ΣΥΚΑΛΑ κατά της αποχής στις εκλογές

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Άδονις Παπακωνσταντίνου, είπε ότι δεν ευελπιστεί να δώσει κατεύθυνση για τα μέλη του

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Τη θέση πως ο ΣΥΚΑΛΑ δεν είναι πολιτικό κόμμα και δεν πρέπει να κατευθύνει τη ψήφο των μελών του, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ, Άδονις Παπακωνσταντίνου, προτείνοντας απλώς να μην υπάρξει αποχή από τη διαδικασία.

Ο ΣΥΚΑΛΑ όπως ανέγνωσε από το βήμα, δεν είναι πολιτικό κίνημα και δεν ευελπιστεί να δώσει κατεύθυνση για μέλη του προς συγκεκριμένη υποψηφιότητα για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές. Ταυτόχρονα όμως, όπως είπε, έχουμε εμπλακεί σε πολλαπλές και μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αποκλειστικά και μόνο σε σχέση με την αποκατάσταση των κουρεμένων καταθετών. Η διαπραγμάτευση αυτή, σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, κατέληξε σε μια σειρά γραπτών προτάσεων από τους υπο τους υποψηφίους προέδρους οι οποίες όμως στο παρόν στάδιο είναι ελλιπείς.

Σημείωσε δε, πως ανήκουν στη μερίδα πολιτών που έχουν εξαπατηθεί, αλλά παράλληλα είναι πολύ σημαντικοί, στηρίζοντας ότι εάν δεν ήταν οι ίδιοι, δεν θα υπήρχε αυτή τη στιγμή το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου.

Τόνισε πως εκτιμά το γεγονός ότι και οι τέσσερις υποψήφιοι αναγνωρίζουν το γεγονός ότι οι κουρεμένοι καταθέτες άδικα και υπέρμετρα πλήρωσαν για τη διάσωση του κράτους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σύμφωνα με τις θέσεις του Συνδέσμου, οι προτάσεις της Κυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη κρίνονται προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά υπολείπονται σημαντικών λεπτομερειών.

Οι προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου πρόσθεσε, παρόλα τα θετικά στοιχεία, κρίνονται χρονικά μεροληπτικές και αδικαιολόγητα ετεροβαρείς σε βάρος των καταθετών.

Οι προτάσεις του Γιώργου Λιλλήκα κρίνονται προς την ορθή κατεύθυνση δήλωσε, αλλά χρήζουν κάποιων σοβαρών διασαφηνίσεων και προσθήκης λεπτομερειών.

Τέλος, για τις προτάσεις του Σταύρου Μαλά, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι παρόλο που αναγνωρίζιυν την αδικία, κρίνονται ανεπαρκείς, γιατί το μόνο που προνοούν είναι ότι ο υποψήφιος θα επιληφθεί του θέματος αφού εκλεγεί.

Επισήμως στο ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

Ο ΣΥΚΑΛΑ πρόσθεσε και δύο νέα μέλη στο Διοικητικό του Συμβούλιο κατά την συνέλευση, ένας εκ των οποίων, ο κύπριος τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης που αρκετό καιρό υποστηρίζει τον Σύνδεσμο, αλλά ανεπίσημα. Το δεύτερο μέλος που προστέθηκε, είναι ο Χρίστος Ανδρέου.

Σε ευρωπαικά δικαστήρια

Πρόσθετα, κατά το πρώτο μέρος της συνέλευσης του ΣΥΚΑΛΑ, κάλεσε τα επηρεαζόμενα μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε οι νομικοί του Συνδέσμου να προσφύγουν σε Ευρωπαϊκά δικαστήρια και να ζητήσουν αποζημιώσεις για το κούρεμα των καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, αλλά όχι ακύρωση της τελικής πράξης που συνέβη. Όπως εξήγησαν, το κόστος για κάτι τέτοιο είναι διόλου ευκαταφρόνητο, γι αυτό ζήτησαν εκ πρώτης να δηλώσουν τα μέλη τους ενδιαφέρον για τη διαδικασία και στη συνέχεια να συζητήσουν για τα χρήματα που θα καλεστούν να καταθέσουν. Και αυτό, διότι εάν μέχρι το Μάρτιο του 2018 δεν κινηθούν δια αυτής της οδού, θα χάσουν το όποιο δικαίωμα αποζημίωσης, αφού παραγράφεται στην πενταετία (από το Μάρτιο του 2013).

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις σε έντονο ύφος από τους παρευρισκόμενους στο ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ για την μέχρι τώρα εξέλιξη των πραγμάτων που στην ουσία είναι «μηδέν εις το πηλίκο» και την ατιμωρησία αυτών που ευθύνονται για την κατάρρευση της οικονομίας και το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση