ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:06
 

265 χιλ. φορολογούμενοι υπέβαλαν εμπρόθεσμα Φορολογική Δήλωση

Η υποβολή της Δήλωσης εισοδήματος γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος TAXISnet

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στις 265.630 χιλιάδες ανήλθε ο τελικός αριθμός των φυσικών προσώπων που υπέβαλαν ηλεκτρονικά την Φορολογική Δήλωση Εισοδήματος για το 2017 μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Οκτωβρίου που έληξε η τελευταία ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης, ενώ κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες, πριν την λήξη της προθεσμίας, υποβλήθηκαν σχεδόν 40.000 Φορολογικές Δηλώσεις.

Από φέτος, η υποβολή της Δήλωσης εισοδήματος γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος TAXISnet – Άμεσης Φορολογίας

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης, υπάρχουν άλλα 4.700 άτομα (αυτοεργοδοτούμενοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι) οι οποίοι επεξεργάστηκαν τη Δήλωση τους και έκαναν προσωρινή φύλαξη, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως αυτή η ενέργεια δεν θεωρείται οριστική υποβολή της Δήλωσης. Σημείωσε ότι όταν αυτοί οι φορολογούμενοι θα κάνουν την οριστική υποβολή της Δήλωσης τους θα θεωρηθεί ότι αυτή υποβλήθηκε εκπρόθεσμα.

«Από σήμερα όσοι υποβάλουν την Δήλωση τους υπόκεινται σε πρόστιμο €100 για εκπρόθεσμη υποβολή Φορολογικής Δήλωσης», σημείωσε.

Επιπλέον, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι χθες, τελευταία ημέρα υποβολής της Φορολογικής Δήλωσης, υποβλήθηκαν περίπου 14.700 Φορολογικές Δηλώσεις, ενώ κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες, πριν την λήξη της προθεσμίας, υποβλήθηκαν σχεδόν 40.000 φορολογικές Δηλώσεις (29 Οκτωβρίου γύρω στις 10.100 και στις 30 Οκτωβρίου γύρω στις 15.100).

Για σκοπούς σύγκρισης, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι πέρσι, υποβλήθηκαν Δηλώσεις από περίπου 285.000 άτομα για το φορολογικό έτος 2016, σημειώνοντας, όμως, ότι από αυτούς δεν όφειλαν όλοι να υποβάλουν Δήλωση διότι κάποιοι είχαν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο των €19.500.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μαρκίδη, αυτά τα άτομα υπέβαλαν Φορολογική Δήλωση γιατί είχαν ανάγκη κάποιο πιστοποιητικό του Τμήματος Φορολογίας για να μπορούν να υποβάλουν στη συνέχεια αίτηση είτε για έκδοση κάρτας νοσηλείας είτε για επιδόματα που προσφέρει το κράτος.

Πληρωμή φόρου πληρωτέου μέσω JCC Smart, χωρίς επιβαρύνσεις

Επιπλέον, ο κ. Μαρκίδης τόνισε ότι «ο οποιοσδήποτε φόρος πληρωτέος μπορεί να πληρωθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της JCC Smart, χωρίς να φέρει τόκους και επιβαρύνσεις», ακόμη και αν έχει υποβληθεί εκπρόθεσμα η Δήλωση (μετά την 31η Οκτωβρίου).

Οι τόκοι και οι επιβαρύνσεις πάνω στον οποιονδήποτε φόρο πληρωτέο ξεκινούν να μπαίνουν από την 1η Δεκεμβρίου, υπογράμμισε.

Παρόλο που χθες έληξε η περίοδος υποβολής της Δήλωσης υπάρχει αυτή η δυνατότητα για τον φορολογούμενο, πρόσθεσε.

Ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας εξέφρασε ικανοποίηση από την ανταπόκριση των φορολογουμένων και σημείωσε ότι το Τμήμα θεωρεί πως υπήρξε «πλήρης επιτυχία» στην πρώτη χρονιά εφαρμογής της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής της Φορολογικής Δήλωσης ατόμων.

Αποδείχθηκε ότι οι Κύπριοι βρίσκουν λύσεις είτε μόνοι τους είτε μέσω φίλων και συγγενών, συμπλήρωσε.

Προσυμπληρωμένα πεδία από το επόμενο έτος

Τέλος, ο Β. Έφορος Φορολογίας είπε στο ΚΥΠΕ ότι από τη στιγμή που υποβλήθηκε μια φορά ηλεκτρονικά η Φορολογική Δήλωση, το ηλεκτρονικό σύστημα του Τμήματος Φορολογίας θα παρουσιάζει στην Δήλωση για τα επόμενα φορολογικά έτη προσυμπληρωμένα τα δεδομένα που περιλήφθηκαν στην προηγούμενη Δήλωση και το μόνο που θα χρειάζεται να συμπληρωθούν θα είναι τα ποσά, εκτός και αν υπάρχει ανάγκη να συμπληρωθούν περισσότερα πεδία της Δήλωσης.

Θα είναι προσυμπληρωμένα τα πεδία που συμπληρώθηκαν στην Φορολογική Δήλωση της προηγούμενης χρονιάς (κοινωνικές ασφαλίσεις, ασφάλειες, συνδρομές σε συντεχνίες κ.λ.π.) και θα υπολείπονται για να συμπληρωθούν μόνο τα ποσά, κάτι που κάνει ακόμη πιο εύκολη την συμπλήρωση της Δήλωσης, πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην ΕΕ

«Όπως ακριβώς και εσείς εκμεταλλευόσασταν για τόσες δεκαετίες την συμμετοχή σας στο ΝΑΤΟ για να έχετε ...»
Σοφούλης  |  19:35

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην ΕΕ

«Όπως ακριβώς και εσείς εκμεταλλευόσασταν για τόσες δεκαετίες την συμμετοχή σας στο ΝΑΤΟ για να έχετε ...»
Σοφούλης  |  19:34

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Γεια σας, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
Ντέρεκ Ντάγκλας  |  00:52

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Γεια σας, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
Ντέρεκ Ντάγκλας  |  00:51

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X