ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:46
 

Παραλύει για 24 ώρες η οικοδομική βιομηχανία

Σε απεργία προχωρούν οι οικοδόμοι ενώ δεν αποκλείονται νέες κινητοποιήσεις.

Newsroom K

Για 24 ώρες παγώνει η οικοδομική βιομηχανία με τις εργασίες να σταματούν σε όλα τα εργοτάξια από τις 06:30 της Τετάρτης και θα αρχίσουν ξανά το πρωί της Πέμπτης. Στις δώδεκα το μεσημέρια θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συνελεύσεις κατά τις οποίες θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των εργαζομένων του κλάδου. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών αναμένεται ότι θα ζητήσουν εξουσιοδότηση από τους εργαζόμενους, εάν δεν υπάρξουν άμεσα θετικές εξελίξεις προς επίλυση της διαφοράς, να προχωρήσουν με νέες κινητοποιήσεις και μέτρα εάν και εφόσον κρίνεται αναγκαίο. 

Σε ανακοινώσεις τους οι συντεχνίες κάνουν λόγο για παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης και των άλλων εργατικών νομοθεσιών και απαιτούν, με βάση και τη γραπτή συμφωνία με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών, την επαναφορά όλων των αποκοπών που αφορούσαν τους προσωπικούς μισθούς των εργαζομένων και τα ωφελήματά τους.

 Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), καταδικάζει την απεργία ,και προειδοποιεί για τα οδυνηρά  συνεπακόλουθα από μια ενδεχόμενη οπισθοδρόμηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας. Καλεί δε τις Συντεχνίες Οικοδόμων Π.Ε.Ο., Σ.Ε.Κ. και Δ.Ε.Ο.Κ., να ματαιώσουν την εξαγγελθείσα απεργία και να συνεχίσουν με τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους τη διαπραγματευτική διαδικασία, με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης της Οικοδομικής Βιομηχανίας.

Το ζήτημα δημιουργήθηκε μετά την καταψήφιση του κειμένου της συμφωνίας από την Ομοσπονδία συνδέσμων εργολάβων οικοδομών στην γενική τους συνέλευση, απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση των συντεχνιών του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο υπογράφηκε η καταρχήν συμφωνία μεταξύ συντεχνιών οικοδομών της ΠΕΟ ΣΕΚ και ΔΕΟΚ και της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, η οποία είχε επιτευχθεί μετά από σειρά μακρών και έντονων συναντήσεων και διαβουλεύσεων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Αποσύρθηκε από την ψηφοφορία η συμφωνία Τζόνσον

«Αν θέλουν να φύγουν, ας πάνε συτο καλό, θέλουν να μείνουν ας μείνουν σαν καλά παιδιά. Εμάς να μας αφήσουν ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:36

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X