ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:02
 

Παραλύει για 24 ώρες η οικοδομική βιομηχανία

Σε απεργία προχωρούν οι οικοδόμοι ενώ δεν αποκλείονται νέες κινητοποιήσεις.

Newsroom K

Για 24 ώρες παγώνει η οικοδομική βιομηχανία με τις εργασίες να σταματούν σε όλα τα εργοτάξια από τις 06:30 της Τετάρτης και θα αρχίσουν ξανά το πρωί της Πέμπτης. Στις δώδεκα το μεσημέρια θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συνελεύσεις κατά τις οποίες θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των εργαζομένων του κλάδου. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών αναμένεται ότι θα ζητήσουν εξουσιοδότηση από τους εργαζόμενους, εάν δεν υπάρξουν άμεσα θετικές εξελίξεις προς επίλυση της διαφοράς, να προχωρήσουν με νέες κινητοποιήσεις και μέτρα εάν και εφόσον κρίνεται αναγκαίο. 

Σε ανακοινώσεις τους οι συντεχνίες κάνουν λόγο για παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης και των άλλων εργατικών νομοθεσιών και απαιτούν, με βάση και τη γραπτή συμφωνία με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών, την επαναφορά όλων των αποκοπών που αφορούσαν τους προσωπικούς μισθούς των εργαζομένων και τα ωφελήματά τους.

 Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), καταδικάζει την απεργία ,και προειδοποιεί για τα οδυνηρά  συνεπακόλουθα από μια ενδεχόμενη οπισθοδρόμηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας. Καλεί δε τις Συντεχνίες Οικοδόμων Π.Ε.Ο., Σ.Ε.Κ. και Δ.Ε.Ο.Κ., να ματαιώσουν την εξαγγελθείσα απεργία και να συνεχίσουν με τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους τη διαπραγματευτική διαδικασία, με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης της Οικοδομικής Βιομηχανίας.

Το ζήτημα δημιουργήθηκε μετά την καταψήφιση του κειμένου της συμφωνίας από την Ομοσπονδία συνδέσμων εργολάβων οικοδομών στην γενική τους συνέλευση, απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση των συντεχνιών του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο υπογράφηκε η καταρχήν συμφωνία μεταξύ συντεχνιών οικοδομών της ΠΕΟ ΣΕΚ και ΔΕΟΚ και της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, η οποία είχε επιτευχθεί μετά από σειρά μακρών και έντονων συναντήσεων και διαβουλεύσεων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X