ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περδίος: Έμφαση στο Τρόοδος και τις ορεινές περιοχές στα επόμενα χρόνια

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να ωφελήσει ολόκληρη την κοινωνία της Κύπρου

ΚΥΠΕ

Ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του Τρόοδους και των ορεινών περιοχών επιθυμεί να δώσει μέσα στα επόμενα χρόνια, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, όπως δήλωσε ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργο Περδίκη.

Ο κ. Περδίος εξέφρασε την ικανοποίηση για την εκτενή συζήτηση που έγινε στην συνάντηση για το θέμα του Τροόδους και των ορεινών περιοχών ευρύτερα.

«Είναι κάτι στο οποίο θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση τα επόμενα χρόνια και διότι πιστεύουμε ότι μπορεί να μας διαφοροποιήσει ως προορισμός και διότι έχουμε ένα διαμάντι γεωλογικά στην περιοχή του Τροόδους και πιστεύουμε ότι ήρθε ο καιρός να το παρουσιάσουμε όπως πρέπει», είπε.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να ωφελήσει ολόκληρη την κοινωνία της Κύπρου και σημείωσε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

«Για να γίνει αυτό σίγουρα χρειάζεται συγκεκριμένος σχεδιασμός, με σωστή ανάπτυξη των περιοχών», είπε.

Ο κ. Περδίκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη μελετημένης ανάπτυξης του τουρισμού ώστε να υπάρξει ωφέλεια και για το περιβάλλον πέραν από τα οικονομικά της χώρας.

«Ο τουρισμός είναι μια δραστηριότητα που έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και μεγάλες προοπτικές για την οικονομία, για αυτό πρέπει να βρεθεί τρόπος να παντρευτούν οι κίνδυνοι με τις προοπτικές προς όφελος της κυπριακής οικονομίας, εμείς πιστεύουμε και προς όφελος του περιβάλλοντος», είπε.

Εξήγησε ότι δεν είναι μόνο οι αριθμοί, αλλά και ο τρόπος που αναπτύσσεται ο τουρισμός, ο οποίος συγκεντρώνεται στις παραλίες, υπάρχει μεγάλη πίεση πάνω στους φυσικούς χώρους των παραλιών, δεν υπάρχει διασπορά μέσα στο χώρο και μέσα στο χρόνο, ενώ τίθενται και θέματα ποιότητας του τουρισμού και οικονομικού οφέλους.

‘Όπως είπε, αυτή τη στιγμή η ανάπτυξη του τουρισμού ίσως να είναι η μεγαλύτερη απειλή για το κυπριακό περιβάλλον μαζί με την αστική ανάπτυξη, γι'αυτό χρειάζεται προσοχή και διαχείριση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση