ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:39
 

Πολλαπλές δράσεις στο Λονδίνο για προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο

Oι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καλύπτουν αυτή τη στιγμή το 9,5% των αναγκών ηλεκτρισμού, θέρμανσης και κίνησης των Κυπρίων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολλαπλή παρουσία στο Λονδίνο είχε τις τελευταίες ημέρες ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA/Invest Cyprus), με συμμετοχή όχι μόνο σε συνέδρια, αλλά κυρίως σε στοχευμένες εκδηλώσεις.

Ο οργανισμός και άλλοι αρμόδιοι κρατικοί φορείς διοργάνωσαν, μεταξύ άλλων, συνέδριο για την προσέλκυση επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Κύπρου, συμμετείχαν στη μεγάλη διεθνή έκθεση κινηματογραφικών παραγωγών Focus και προώθησαν τη χώρα ως ναυτιλιακό προορισμό σε σημαίνοντες επιχειρηματίες του τομέα στη βρετανική πρωτεύουσα σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε και η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου.

Στο συνέδριο για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρουσιάστηκαν στους δυνητικούς επενδυτές οι πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, το διαμορφωθέν ρυθμιστικό περιβάλλον, ο προγραμματισμός για την αξιοποίηση της ενέργειας από αυτές τις πηγές και ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός που διέπει τον τομέα.

Η παρουσίαση έγινε από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Δρ. Στέλιο Χειμώνα και τον Αντιπρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου Φίλιππο Φιλίππου.

Απευθύνθηκαν σε περίπου 30 επενδυτικά ταμεία και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα, σημειώνοντας πως η Κύπρος μπορεί να προσφέρει ασφαλείς και αμοιβαία αποδοτικές ευκαιρίες επένδυσης στην ανανεώσιμη ενέργεια.

«Σκοπός της επαφής αυτής ήταν να ενισχύσουμε το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υλοποίηση έργων στα ανανεώσιμα για την ένταξή τους στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χειμώνας.

Σημειώνεται ότι ως ποσοστό της συνολικής κατανάλωσης οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καλύπτουν αυτή τη στιγμή το 9,5% των αναγκών ηλεκτρισμού, θέρμανσης και κίνησης των Κυπρίων.

Αναφερόμενος στο σύνολο των συντονισμένων δράσεων του οργανισμού στο Λονδίνο τις τελευταίες ημέρες, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus και Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) Γιώργος Καμπανέλλας είπε στο ΚΥΠΕ: «Αλλάζουμε το μοντέλο προώθησης της χώρας ως επενδυτικό προορισμό, δίνοντας έμφαση στις πιο στοχευμένες ενέργειες, προσεγγίζοντας επιχειρήσεις και δυνητικούς επενδυτές με βάση συγκεκριμένα δεδομένα ως προς το τι ζητάμε και τι μπορούν να μας προσφέρουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X