ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πράσινο φως για πάρκο κροκοδείλων έδωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Δάσους Αχνας

Έδωσε την συγκατάθεση του κατά πλειοψηφία, για κατασκευή θεματικού πάρκου κροκοδείλων

Newsroom K

Πράσινο φως για δημιουργία Πάρκου Κροκοδείλων εντός των ορίων της Κοινότητας έδωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Δάσους Άχνας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Δάσους Αχνας Νίκος Βάσιλας «σε συνεδρία την περασμένη Τρίτη 17 Απριλίου, το Κοινοτικό Συμβούλιο έδωσε τη συγκατάθεση του κατά πλειοψηφία, για κατασκευή θεματικού πάρκου κροκοδείλων. Υπέρ του έργου τάχθηκαν 6 από τα 9 μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, δηλαδή ο Κοινοτάρχης, δύο σύμβουλοι του ΔΗΣΥ, ένας του ΑΚΕΛ, ένας του ΔΗΚΟ και ένας της ΕΔΕΚ, εναντίον ψήφισαν δύο κοινοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΣΥ ενώ δεύτερος σύμβουλος του ΑΚΕΛ τήρησε αποχή».

Ο κ. Βάσιλας διευκρίνισε πως «εμείς δεν έχουμε οποιαδήποτε εξουσία για να δώσουμε άδεια στην συγκεκριμένη εταιρεία να δημιουργήσει το θεματικό πάρκο, ωστόσο μας είχε αναφερθεί πως σε περίπτωση που η Κοινότητα αντιδρά δεν θα υπέβαλλε αίτηση. Μετά τη συγκατάθεση που δώσαμε αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου παγκοινοτική συγκέντρωση στην οποία η εταιρεία θα παρουσιάσει λεπτομερώς το έργο και να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Κοινότητας».

Πρόσθεσε πως το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει τυπώσει φυλλάδια τα οποία θα τοποθετηθούν στα γραμματοκιβώτια όλων των κατοίκων του Δάσους Αχνας και θα ενημερώνονται για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι «σε περίπτωση που στην παγκοινοτική συγκέντρωση υπάρξουν αντιδράσεις τότε το Κοινοτικό Συμβούλιο θα ξαναδεί το θέμα. Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρξουν αντιδράσεις για τη δημιουργία του πάρκου τότε θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία εξασφάλισης πολεοδομικής έγκρισης και άδειας οικοδομής».

Σε άλλη ερώτηση ο Νίκος Βάσιλας είπε πως "η αίτηση της εταιρείας αφορά τη δημιουργία θεματικού πάρκου για καθαρά τουριστικούς σκοπούς ενώ έχουμε δηλώσει πως στα συμβόλαια που θα υπογραφούν θα αναφέρεται πως δεν θα γίνει φάρμα αναπαραγωγής για πώληση κροκοδείλων και για σφαγή τους για το δέρμα ή το κρέας τους».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία (Ισραηλινών και Κυπριακών συμφερόντων) έδειξε ενδιαφέρον για δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στο Δασάκι Αχνας, ύστερα από την απόρριψη πρότασης από την Κοινότητα Ψεματισμένου που επικαλέστηκε μεταξύ άλλων και λόγους δημόσιας ασφάλειας όσο και από τον Δήμο Αθηένου, ο οποίος δεν έδωσε απάντηση.

Η πρόταση της εταιρείας αφορά τη δημιουργία θεματικού πάρκου που θα περιλαμβάνει περίπου 150 κροκόδειλους και η τοποθεσία για δημιουργία του πάρκου βρίσκεται στον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Αμμοχώστου, στο δρόμο μεταξύ Δάσους Αχνας - Βρυσούλλων, σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Πάρκο σχεδιάζεται σε τεμάχιο εμβαδού 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και αφορά την κατασκευή και λειτουργία μονάδας θεματικού Πάρκου Κροκοδείλων, που θα φιλοξενεί περίπου 100 κροκοδείλους, το κοινό θα μπορεί να το επισκέπτεται και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναψυκτήριο, κατάστημα αναμνηστικών ειδών, χώρους ξεκούρασης και μονοπάτια διέλευσης για παρατήρηση των κροκοδείλων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X