ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:51
 

Προδρόμου: Πλεόνασμα 514 εκατ. στο 7μηνο του 2018

Το κράτος ακολουθεί αναπτυξιακή πολιτική με αύξηση των εσόδων κατά 9.1% ανέφερε ο Κυβ.Εκπρόσωπος

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Πλεόνασμα 514 εκατομμυρίων ευρώ παρουσιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία στους επτά πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου.

Μετά τη λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Προδρόμου τόνισε πως, έχει υπερδιπλασιαστεί το πλεόνασμα του 2018 στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Συγκεκριμένα, σημειώσε πως το πλεόνασμα τώρα αντιστοιχεί σε 514 εκατ., έναντι 217 εκατ. τον Ιανουάριο-Ιούλιο του 2017.

Το πλεόνασμα οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου και τις μελέτες του Υπουργείου Οικονομικών στην αναπτυξιακή δομή της οικονομίας, με την αύξηση των εσόδων να φτάνουν στο ρυθμό του 9.1%.

Πρόσθεσε πως με αυτή την στρατηγική που ακολουθείται, με τα πλεονάσματα και τη συνετή -κατά τον ίδιο- δημοσιονομική διαχείριση, φέρνει την Κύπρο ολοένα και πιο κοντά ώστε να μεταβεί σε επενδυτική βαθμίδα. Όσον αφορά τις δαπάνες και τις σημερινές δυνατότητες του κράτους μέσα από τη δημοσιονομική διαχείριση, σημείωσε ότι , το κράτος μπορεί και έχει δαπάνες για κοινωνικές παροχές που ξεπερνούν το 1.5 δισ. ευρώ.

Καταλήγοντας, αναφερόμενος στα προκαταρκτικά δημοσιονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη 30 Αυγούστου από τη Στατιστική Υπηρεσία, είπε ότι «είναι πολύ θετικά, πολύ καλύτερα και από τις προβλέψεις και τις προσδοκίες.

Τεχνολογία Blockchain στην Κύπρο

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «στη συνεδρία υπήρξε μια σημαντική απόφαση για τη μελλοντική ανάπτυξη και προσαρμογή της χώρας στην ψηφιακή εποχή, στις σύγχρονες τεχνολογίες και εφαρμογές.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να συσταθεί μια κοινή ομάδα εργασίας υπό την εποπτεία της Κυβέρνησης και της Βουλής, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τον δημόσιο τομέα και από χώρους αιχμής της ιδιωτικής οικονομίας για την ανάπτυξη της τεχνολογίας Blockchain στην Κύπρο.

Πρόκειται για την τεχνολογία και τη μεθοδολογία που βρίσκεται σήμερα πίσω από συστήματα αποκεντρωμένων λογισμικών που δημιουργούν πλατφόρμες ασφαλώς και διαφανών συναλλαγών στη νέα ψηφιακή εποχή. Είμαστε στο στάδιο της μελέτης. Η ανάθεση αφορά τον εθνικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της τεχνολογίας Blockchain στην Κύπρο ο οποίος θα μπορεί να περιλάβει πιλοτικά έργα, νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες.

Πιο συγκεκριμένα αυτή η ad hoc ομάδα εργασίας θα ετοιμάσει σχέδιο δράσης για να μπορεί να υιοθετηθεί το Blockchain. To σχέδιο θα περιλαμβάνει επιχειρησιακό σχεδιασμό, ιεράρχηση σεναρίων και απαιτήσεων για να μπορεί η τεχνολογία αυτή να εφαρμοστεί στην Κύπρο.

Με αυτή την απόφαση καταρχάς υπογραμμίζεται η συνεργασία της νομοθετικής με την εκτελεστική εξουσία, αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζεται και η αναγκαιότητα να μπορέσει να ακολουθήσει η πολιτεία και ο δημόσιος τομέας τις εξελίξεις στη διεθνή σκηνή και στην ιδιωτική οικονομία».

ΣΧΟΛΙΑ

Αυτά νέα ενοχλούν σίγουρα το ΑΚΕΛ!

knak

Αντί της μείωσης, αν μου αποκόπτατε εντελώς τη σύνταξη θα είχατε ακόμη περισσότερο πλεόνασμα …σαΐνια!!!

Ai Em
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Η γνωστή «καραμέλα» περί εμπλοκής ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή. Ένας ατεκμηρίωτος μύθος. Θα πρέπει να ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  14:52

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση