ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος ACTA: Αναμένονται 3,5 εκ. τουρίστες φέτος

Το πορτοφόλι των Κύπριων αντέχει περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό φέτος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνεχίζεται η μαζική ροή τουριστών προς την Κύπρο, κυρίως από Ρωσία και Αγγλία, με τους αριθμούς αφίξεων να αναμένονται να φθάσουν στα 3,5 εκ. αν εξακολουθήσει η ίδια καλή πορεία και τους επόμενους μήνες.

"Μέχρι τον Οκτώβριο οι κρατήσεις πάνε πάρα πολύ καλά και το ζητούμενο είναι οι υπόλοιποι μήνες, δηλαδή οι χειμερινοί να έχουν ανάλογη αύξηση ούτως ώστε να πετύχει ο στόχος που όλοι επιδιώκουμε για επιμήκυνση της χειμερινής περιόδου", δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Ντίνος Κάκκουρας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, σημείωσε ότι στοιχεία δείχνουν ότι μετά από αρκετό καιρό το κατά κεφαλή εισόδημα έχει αυξηθεί. "Τα προηγούμενα χρόνια μας ανησυχούσε γιατί ενώ αυξάνονταν οι αφίξεις των ξένων ταξιδιωτών, είχαμε μείωση στο κατά κεφαλή εισόδημα και δεν είχαμε ανάλογη αύξηση και στα συνολικά έσοδα. Φαίνεται ότι φέτος αλλάζει αυτό το σκηνικό και τα συνολικά έσοδα είναι αυξημένα συγκριτικά με πέρσι στο κατά κεφαλή", πρόσθεσε.

Είπε ότι Αγγλία και Ρωσία είναι οι πρώτες αγορές σε αφίξεις με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες.

"Πρώτη μας αγορά είναι η Αγγλία και μετά η Ρωσία. Οι άλλες σημαντικές μας αγορές όπως είναι η Γερμανία, το Ισραήλ, η Σουηδία έχουν αρκετή αύξηση στα ποσοστά τους που είναι σημαντικό ώστε να μην υπάρχει μεγάλη εξάρτηση από Αγγλία και Ρωσία. Οποιεσδήποτε αυξήσεις έρχονται από άλλες χώρες είναι καλοδεχούμενες γιατί μας βοηθά να επιλέγεται η Κύπρος από αρκετές αγορές και να μην βασιζόμαστε τόσο πολύ σε Αγγλία και Ρωσία", συμπλήρωσε.

Οι Κύπριοι επιλέγουν ελληνικά νησιά για διακοπές

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ACTA Ντίνο Κάκκουρα παρουσιάζεται αυξημένη η έξοδος Κυπρίων για τις διακοπές τους τώρα τον Αύγουστο, κυρίως προς την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά αλλά και σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.

"Οι περισσότερες πτήσεις έχουν γεμίσει, υπάρχει μεγάλη κίνηση προς το εξωτερικό. Οι Κύπριοι επιλέγουν κυρίως Ελλάδα και ελληνικά νησιά, τα πακέτα δεν είναι πολύ ακριβά αν εξαιρέσουμε κάποιες περιοχές της Ελλάδας και κάποια νησιά", σημείωσε.

Είπε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Κυπρίων ταξιδεύει προς Ελλάδα, υπάρχουν όμως αρκετοί που ταξιδεύουν προς Ευρώπη κυρίως Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Σερβία, Τσεχία και ένας μικρός αριθμός προς πιο μεγάλα ταξίδια όπως, στην Άπω Ανατολή και Αμερική.

Τα νησιά που έχουν προτίμηση από τους Κύπριους φέτος είναι η Κρήτη, προς Ηράκλειο και Χανιά ενώ υπάρχουν πτήσεις δύο φορές την βδομάδα προς Πρέβεζα και αρκετές προς Μύκονο, Σαντορίνη, Σκίαθο.

Αρκετός κόσμος, συμπλήρωσε, πάει προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από εκεί επιλέγει να πάει σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αλέκος προς Οδυσσέα: Πολύ μικρός για να μου μιλάς για εντιμότητα

«K. Γενικέ Ελεγκτή, μην πτοείσαι! Μπουχτίσαμε στην διαφθορά και τις διαπλοκές. Στείλτε τους όλους στην ...»
Γιάννος  |  11:24

Ζητά ακόμη μια θητεία ο Τάκης

«Το σύνδρομο του αναντικατάστατου κτυπά, κατά κανόνα, τους «επιτυχημένους»! Ένα πράγμα όμως πρέπει ...»
Ai Em  |  09:41

Η «μάχη» των ρωσικών γιοτ, στη Λεμεσό (βίντεο)

«Ζούμε στην εποχή που οι απατεώνες γίνονται πρότυπα επιτυχίας. »
Ai Em  |  09:29

Στη δημοσιότητα οι επιστολές Γ.Ελεγκτή προς Αλέκο Μιχαηλίδη

«Γεννικέ Ελεγκτή, μην χαριστείς κανενός!!! »
knak  |  09:23

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση