ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απαλλαγή από φόρο κεφαλαιουχικών κερδών με νέα πρόταση νόμου

Σκέψεις για συνέχιση της εξαίρεσης του φόρου κεφαλαιουχικών κερδών μέχρι το τέλος του 2018

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Πρόταση νόμου για επαναφορά της εξαίρεσης του φόρου κεφαλαιουχικών κερδών μέχρι το τέλος του 2018, προτίθεται να δημιουργήσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός και η ΕΔΕΚ.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου, η πρόταση νόμου αφορά ακίνητα που θα πωληθούν από την ημέρα που θα ψηφιστεί η εν λόγω πρόταση, μέχρι και την περίοδο που θα είναι η καταληκτική. Πρόσθετα, είπε, σκέψεις γίνονται να ισχύσει μέχρι και το τέλος του 2018. Επί της ουσίας τόνισε, όποιος αγοράσει ακίνητο μέχρι το 2018, ανεξαρτήτως πότε θα το πουλήσει, σε 1 ή 5 ή 10 χρόνια και ανεξαρτήτως εαν θα βγάλει κέρδος από αυτή την πώληση, δεν θα χρειαστεί να πληρώσει φόρο κεφαλαιουχικών κερδών.

Κοντά στη χρυσή τομή για τον ΦΠΑ

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, αναφορικά με τον ΦΠΑ που θα επιβάλλεται στην ακίνητη ιδιοκτησία, υπογράμμισε ότι κινούνται σε θετική τροχιά. Είπε, θέλουμε να εφαρμόσουμε την οδηγία αλλά και να μειώσουμε τις επιπτώσεις στην κτηματαγορά.

Τόνισε, "θέλω να επιβεβαιώσω τους κύπριους πολίτες αλλά και αυτούς που ασχολούνται με την κτηματαγορά, ότι γνωρίζουμε πως να διαμορφώσουμε ένα σωστό νομικό κείμενο και δεν θα υπάρξουν αναταράξεις ή χρονοδιαγράμματα που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον οποιοδήποτε".

Σημειώνεται δε, ότι, πριν το κλείσιμο της βουλής, θα οδηγηθεί η πρόταση νόμου στην ολομέλεια σχετικά με το ΦΠΑ, για ψήφιση πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολές της έχει προειδοποιήσει ότι η Κύπρος πρέπει να συμμορφωθεί σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ 19% στις αγοραπωλησίες οικοπέδων, αφού η περίοδος χάριτος που της είχε δοθεί έχει λήξει από τον Ιανουάριο 2008. Η Κύπρος είχε ζητήσει και είχε λάβει μαζί με άλλες 11 χώρες εξαίρεση για αυτή τη φορολόγηση, ενώ εάν δεν συμμορφωθεί η Κύπρος, κινδυνεύει πλέον με τσουχτερά πρόστιμα. 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη τα σπουδαία για την Παιδεία

«Οι γονεις και ολος ο υπολοιπος κοσμος περιμενει απο τον υπουργο, την κυβερνηση ή τον οποιονδηποτε μεσολαβητη ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  04:48

Γεμίζει παράνομους μετανάστες η Κύπρος

«ΑΜΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:31

Ζητούν μετάθεση συνάντησης οι Εκπαιδευτικοί

«Ολοι οι γονεις και ο υπολοιπος κοσμος ζητα απο την κυβερνηση να προχωρησει σε επιβολη μετρων για μειωση ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  18:29

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση