ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:05
 

Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων τον Αύγουστο

Οι αφίξεις ανήλθαν στους 534.847 τουρίστες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων σημειώθηκε τον Αύγουστο, αλλά και τους πρώτους οκτώ μήνες του χρόνου, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) σε ανακοίνωσή του, αναφέροντας ότι οι αρχικές εκτιμήσεις του «περί μιας ακόμα εξαιρετικής, ανοδικής χρονιάς στον τουρισμό φαίνεται να επαληθεύονται».

Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, οι αφίξεις τουριστών τον Αύγουστο φέτος ανήλθαν σε 534. 847 σε σχέση με 523.651 τον Αύγουστο πέρσι, σημειώνοντας αύξηση 2,1%.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το οποίο αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι αφίξεις του Αυγούστου 2018 ήταν και οι ψηλότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ για τον μήνα αυτό.

Το πρώτο οκτάμηνο του χρόνου, οι αφίξεις ανήλθαν σε 2.719.622 σε σχέση με 2.517.887 την ίδια περίοδο του 2017, σημειώνοντας αύξηση 8%, ξεπερνώντας τις αφίξεις που καταγράφηκαν ποτέ στη Κύπρο κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, αναφέρεται.

Αύξηση της τάξης του 13,1% σημειώθηκε στις αφίξεις από τη Σουηδία τον Αύγουστο φέτος, καθώς και αύξηση 9,1% από την Ελλάδα.

Αντίθετα, σημειώθηκε μικρή μείωση 0,9% στις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, 5,2% από τη Ρωσία, 20,7% από το Ισραήλ και 9,4% από τη Γερμανία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί την κύρια πηγή τουριστών για την Κύπρο με 34,4% φέτος τον Αύγουστο, ακολουθούμενο από τη Ρωσία με 21,2%, το Ισραήλ με 7,8% και τη Σουηδία με 3,9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας Ταξιδιωτών το 88,3% των ατόμων που επισκέφθηκαν τη Κύπρο ήρθαν να κάνουν διακοπές, για 9,7% των ταξιδιωτών σκοπός ήταν η επίσκεψη σε φίλους ή συγγενείς ενώ 1,9% των αφίξεων αφορούσε επαγγελματικές δραστηριότητες.

Ο ΚΟΤ σχολιάζει επίσης την εικόνα που παρουσιάζουν σημαντικές πηγές αγορές για τον κυπριακό τουρισμό.

Αναφέρεται ότι «ενδεικτικά οι αφίξεις από το Ην. Βασίλειο σημείωσαν αύξηση 5,3% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, από την Ελλάδα 10,8%, από τις Βόρειες Χώρες μέση αύξηση 16,0% (με αυξήσεις και από τις 4 Βόρειες Χώρες) και από τη Γερμανία 1,9%».

Προστίθεται ότι «αύξηση επίσης σημειώθηκε κατά το οκτάμηνο, μεταξύ άλλων, από τις αγορές της Πολωνίας (52,9%), Ουκρανίας (47,3%), Ελβετίας (29,5%) και Ιρλανδίας (205%)».

Επισημαίνεται παράλληλα ότι, πλην των δύο βασικών αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου και Ρωσίας, το συνολικό μερίδιο των υπόλοιπων αγορών αυξήθηκε στο 46% από 42%, που ήταν τη ανάλογη περσινή περίοδο, γεγονός που κρίνεται ως θετική εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X