ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρετζέπ Ακντάγ: Δεν θα δώσουμε το πετρέλαιο σε κανέναν

Τουρκία και Τ/κ από δω και πέρα «θα κοιτάξουν τον δικό τους δρόμο»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

“Αν υπάρχει έστω και το ελάχιστο δικαίωμα στην Ανατολική Μεσόγειο για το πετρέλαιο δεν πρόκειται αυτό το δικαίωμα των Κυπρίων του βορρά και της Τουρκίας να το δώσουμε σε κανένα. Αυτό να το γνωρίζουν όλα τα κράτη του κόσμου”, είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Ρετζέπ Ακντάγ.

Ανέφερε ότι για την Τουρκία έχει τελειώσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων ωστόσο μπορεί να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία αν και η Τουρκία και οι Τ/κ από δω και πέρα ’θα κοιτάξουν τον δικό τους δρόμο’ συνεχίζοντας τα έργα ανάπτυξης στα κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι στην Κύπρο ζουν οι αδελφοί τους, οι οποίοι είναι τόσο ομογενείς τους όσο και ομόθρησκοί τους. Υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη, επανέλαβε ότι “η Τουρκία δεν δέχεται να τους πειράξουν έστω και μια τρίχα από τα μαλλιά τους”. “Αυτό πρέπει να το ξέρει πολύ καλά και η ε/κ πλευρά και η Ελλάδα και η ΕΕ”, ανέφερε.

Βολές προς την ε/κ πλευρά

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος κατηγόρησε την ε/κ πλευρά και ιδιαίτερα την ηγεσία της ότι είναι "πολύ κακομαθημένη". “Δεν αποδέχονται ότι στην περίπτωση που υπάρξει λύση πρέπει να είναι στο πλαίσιο της ισότητας”. Υποστήριξε ότι “στο τραπέζι τίθενται οι σωστές φόρμουλες και στο τέλος στο δημοψήφισμα, όπως έγινε με το σχέδιο Ανάν, η τουρκική πλευρά το αποδέχτηκε και εκείνοι το απέρριψαν”, προσθέτοντας ότι “και στο Κραν Μοντάνα πάλι αναποδογύρισαν το τραπέζι και έφυγαν. Και τι έγινε τότε; Αυτή ήταν η τελευταία διαδικασία που συνεχιζόταν από το 2008. Κι εμείς είπαμε εντάξει τελείωσε τότε η διαδικασία. Δηλαδή αυτό το αποφασίσαμε ως Τουρκική Δημοκρατία. Αυτή η διαδικασία τελείωσε. Επομένως τι θα γίνει από δω και πέρα; Μπορεί να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία αλλά εμείς θα κοιτάξουμε το δικό μας δρόμο”.

Δήλωσε, επίσης, ότι το καθήκον που έχει ανατεθεί στον ίδιο είναι το αναπτυξιακό πρόγραμμα των κατεχομένων. Υπενθύμισε ότι έστειλαν ήδη νερό με αγωγό από την Τουρκία και πρόκειται να στείλουν και ηλεκτρική ενέργεια με καλώδιο. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ακόμη ότι στα κατεχόμενα θα οικοδομήσουν και νοσοκομείο. “Επομένως εμείς εκεί θα κάνουμε έργα ανάπτυξης. Εγώ τώρα σε αυτό επικεντρώνομαι. Δεν υπάρχει κανένας που να μην τον έχω δει στην βόρεια Κύπρο”, είπε και επανέλαβε καταλήγοντας πως δεν θα εγκαταλείψουν τα κατεχόμενα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Να μην διερωτάσαι φίλε μου. Όταν ο κ. Γενικός θέλει πετυχαίνει καταδίκες-Ίδε περίπτωση Ρίκκου»
Κώστας  |  09:52

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Γιατί ο κ. Γενικός δεν επικεντρώθηκε σε πιο σημαντικά και εύκολο να αποδειχτούν θέματα, όπως μ’ αυτούς ...»
Διερωτώμενος  |  09:38

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Οπως και στο παρελθόν,τίποτε δεν θα γίνει γιατί απλούστατα δεν θέλουμε να γίνει. »
δημος  |  13:35

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Ο καλύτερος τρόπος να διώξουμε τους εγκληματίες από το υγιή φίλαθλο κόσμο είναι να εφαρμόσουμε τα τεχνικά ...»
serafim kykotis  |  13:35

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση