ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σ. Κασίνης: Να δοθεί έμφαση σε έργα για το φυσικό αέριο

Yπέδειξε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί ένας νέος θεσμός με βάση τον οποίο οι αδειούχοι, πριν προβούν σε ερευνητικές γεωτρήσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η Κύπρος όσον αφορά το φυσικό αέριο, είπε σήμερα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Σόλων Κασίνης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής που συνεχίζει σήμερα τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2018.

Ο κ. Κασίνης υπέδειξε πως από δω και πέρα χρειάζεται ολοκληρωμένη προσέγγιση, με προσεγμένες κινήσεις και αποφασιστικά βήματα.

Θα πρέπει, ανέφερε, να δοθεί περισσότερη έμφαση σε θέματα φυσικού αερίου και στα έργα, είτε επενδυτικά είτε αναπτυξιακά, που σχετίζονται με αυτό, ειδικότερα τους τομείς των υπηρεσιών και της βιομηχανίας που σχετίζονται με το φυσικό αέριο. Ο κ. Κασίνης είπε ότι χρειάζεται να γίνει σχετική μελέτη από το αρμόδιο υπουργείο για τα οφέλη, οικονομικά, εργασιακά και συνέργειες, που προκύπτουν από την προοπτική ζήτησης φυσικού αερίου.

Παράλληλα υπέδειξε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί ένας νέος θεσμός με βάση τον οποίο οι αδειούχοι, πριν προβούν σε ερευνητικές γεωτρήσεις και με βάση τα διαθέσιμα γεωλογικά δεδομένα και άλλες ενδείξεις, να έχουν γνώμη και οι τεχνικοί τους να εκφέρουν άποψη σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για τις εκτιμώμενες ποσότητες που οι ίδιοι αναμένουν στο τέλος κάθε γεώτρησης. Ο κόσμος, είπε, χρειάζεται να γνωρίζει εξαρχής ένα περίπου το εύρος των ποσοτήτων που θα πρέπει να αναμένονται με το πέρας των ερευνητικών γεωτρήσεων.

Επεσήμανε παράλληλα ότι στις πλείστες περιπτώσεις είναι απόλυτα φυσιολογικό να χρειαστούν πολλές προσπάθειες και αρκετές γεωτρήσεις μέχρι στο τέλος να υπάρξει μια ανακάλυψη.

Καταλήγοντας είπε ότι έσχατο στόχο θα πρέπει να αποτελεί η έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο από ιδία κοιτάσματα, τόσο για χρήση του στην ηλεκτροπαραγωγή και την εγχώρια βιομηχανία, καθώς και μελλοντικά για εξαγωγή του μέσω της δημιουργίας τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο (κάτι που ενδεχομένως ελπίζω ότι θα το επιτρέψουν οι συνθήκες στο εγγύς μέλλον).

Με αυτό τον τρόπο, πρόσθεσε, θα μπορέσει η Κύπρος να αρχίσει σιγά σιγά να απολαμβάνει άμεσα όλα τα πραγματικά οικονομικά, περιβαλλοντικά, εθνικά, ενεργειακά και άλλα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το φυσικό αέριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυπριανού: Δεξιά-ακροδεξία προσπαθούν να μοιράσουν τις ευθύνες του '74

«ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ - ΜΙΣΑ ΨΕΜΑΤΑ Κακό κάνουν καλό όχι Η θανάσιμη διαμάχη μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης (ελληνικός ...»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  |  21:59

Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς

«Afou kseris mila, Xristallou mou! Ti fovase? Ke an esi exases tin fon isou ksafnika, pou ine o genikos ...»
Orgi laou  |  21:56

Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς

«Ξέρει πολλά... Ξέρει πολλά... Γιατί δεν τα λέει;;; Τι θέλει να μας πει;;; Καταλάβαμε... Καταλάβαμε... ...»
Albalonga  |  20:53

Το γλωσσάρι της αλήθειας

«Ορθός και εύστοχος »
Στάθης  |  16:31

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση