ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:27
 

Στη Βουλή το καθεστώς των περιουσιών της ΣΚΤ στα κατεχόμενα

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, Σκεύη Κουκουμά, εξέφρασε την ανησυχία της, κάνοντας λόγο για «κενά» στις απαντήσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνεχίστηκε την Τρίτη στη Βουλή η ενημέρωση της Επιτροπής Προσφύγων, για το καθεστώς των περιουσιών των Συνεργατικών Ιδρυμάτων στα κατεχόμενα, μετά την αναδιάρθρωση του Συνεργατισμού.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, Σκεύη Κουκουμά, εξέφρασε την ανησυχία της, κάνοντας λόγο για «κενά» στις απαντήσεις που δόθηκαν στα μέλη της Επιτροπής, σε σχέση με τη διαχείριση των περιουσιών των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων στα κατεχόμενα.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι αυτά τα «κενά» θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Τρίτη, ημερά κατά την οποία προγραμματίστηκε ξανά η συνεδρία.

Όπως σημείωσε η κ. Κουκουμά «παλιά λειτουργούσαν 93 συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία στη συνέχεια είχαν συγχωνευτεί σε 18 και τα οποία κατείχαν 148 ακίνητα στα ονόματα των ιδρυμάτων αυτών στις κατεχόμενες περιοχές», για να προσθέσει πως «αντίστοιχα 180 ακίνητα ανήκαν στα μη δραστηριοποιημένα συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα».

«Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας, γιατί τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την ενημέρωση που είχαμε, αλλά αν θέλετε, ούτε και από την ίδια την γραπτή απάντηση, που μας έχει στείλει το Υπουργείο Οικονομικών, σε σχέση με το θέμα», είπε.

Πρόσθεσε ότι θεωρούν πως «η αναφορά ότι οι κατεχόμενες περιουσίες θα τεθούν κάτω από τη διαχείριση του Φορέα, ένας θεσμός που συνεχώς ακούμε ότι θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει, του οποίου δεν είναι γνωστές οι αρμοδιότητες και οι όροι εντολής, αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ μετέωρο και άγνωστο με ποιο τρόπο θα διαχειριστεί ενδεχομένως τις κατεχόμενες περιουσίες».

Σε ερώτηση που εστιάζονται η φόβοι των μελών της Επιτροπής Γεωργίας, η κ. Κουκουμά απάντησε: «Από τη στιγμή που γίνεται αναφορά για φορέα και που κανείς δεν γνωρίζει τι είναι ανησυχούμε. Όταν πάνε κάτω από το Φορέα δεν ξέρουμε με ποιο τρόπο θα τύχουν διαχείρισης οι περιουσίες αυτές».

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλάς, είπε ότι «η κυβέρνηση πολύ ορθά προνόησε η περιουσία στα κατεχόμενα των συνεργατικών ιδρυμάτων να περιέλθει στην κυριότητα και την κατοχή της και τον έλεγχο της, έτσι ώστε να μην πάνε μέσα από τη συμφωνία με την ελληνική, να πάνε κάπου αλλού».

«Όλα τα άλλα ανάγονται στη σφαίρα της μονίμου φαντασίας», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση