ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στον αέρα προς στιγμήν τα 25 εκατ. του Ταμείου για τους κουρεμένους

Ο Γιώργος Παντελή του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι θα χαθούν τα 25 εκατ. του Ταμείου αν δεν αποδεσμευτούν

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Συζήτησε η Επιτροπή Οικονομικών σε έκτακτη συνεδρία της την αποδέσμευση των 25 εκατ. ευρώ για το Ταμείο αλληλεγγύης, κονδύλι που σταυρώθηκε στον συμπληρωματικό Προυπολογισμό του 2017. Σε κλειστή συνεδρία θα αποφασίσουν οι βουλευτές αν θα τα εγκρίνουν, προς στιγμήν όμως δεν "διαφαίνεται φως".

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία Ολομέλεια της Βουλής με 25 ψήφους υπέρ, 3 εναντίον και 19 αποχές, ενώ ψήφισε τον συμπληρωματικό Προϋπολογισμό του κράτους, ύψους 271 εκατ. ευρώ για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών του 2017, δέσμευσε το κονδύλι 25 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για τη δημιουργία αποθεματικού του ταμείου αλληλεγγύης, το οποίο θα είχε ως σκοπό την σταδιακή αποζημίωση των κουρεμένων καταθετών.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή ζήτησε την αποδέσμευση του κονδυλίου των 25 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πως εάν δεν αποδεσμευτούν, θα "χαθούν" και δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν το 2018. Θα επιβαρύνει το 2018 και θα μειώσει τη δυνατότητα να "φορτωθεί" το Ταμείο και με άλλα εκατ. για να προχωρήσει το σχέδιο που έχει στο μυαλό της η Κυβέρνηση για την σταδιακή αποκατάσταση.

Συνεχίζοντας είπε ότι, το συγκεκριμένο ποσό θα μεταφερθεί στο Ταμείο αλληλεγγύης για τη δημιουργία αποθεματικού με σκοπό τη σταδιακή και σε βάθος χρόνου, χρηματική στήριξη των ομάδων του πληθυσμού που έχουν συνεισφέρει στην κεφαλαιοποίηση των δύο συστημικών τραπεζών από ίδιους πόρους.

Από το Συμπληρωματικό Προυπολογισμό του 2017 που ψηφίστηκε για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών για το 2017 ύψους 271 εκατ. ευρώ, η Βουλή δέσμευσε τα 25 εκατ. κάτω απο το άρθρο "έκτακτες χορηγίες".

Αναμένεται νέα έκτακτη συνεδρία τις επόμενες ημέρες για να αποφασιστεί τι θα γίνει με το συγκεκριμένο κονδύλι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

90.000 διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

«Τι γράψατε; 90000 αναματα; 90 να είναι οι μέρες σας , μονο! »
Leonindas  |  23:13

Με ποιους θα κυβερνήσουν;

«ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μια καλή, ανθηρή οικονομία, προϋποθέτει μια καλή και σταθερή Κυβέρνηση. Όμως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ.  |  16:52

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση