ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σχέδιο Shell για κυπριακό Φυσικό αέριο

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για εξαγωγή ΦΑ από Ισραήλ μέσω της Τουρκίας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα του τουρκικού, τουρκοκυπριακού και του διεθνή τύπου, ο ενεργειακός κολοσσός Shell παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον για τα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής. 

Στον τουρκικό και τουρκοκυπριακό τύπο υπάρχει η πληροφορία που θέλει την Shell να πραγματοποιεί διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ. Τον τελικό σταθμό των σχεδίων της εταιρίας αποτελούν τα μεγάλα ενεργειακά αποθέματα της Αιγύπτου.

Τα σχετικά δημοσιεύματα υπενθυμίζουν ότι την παρούσα στιγμή οι εταιρίες ExxonMobile και Qatar Petroleum ήδη δραστηριοποιούνται στην περιοχή και ψάχνουν νέα ενεργειακά αποθέματα.

Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, στο άμεσο μέλλον, η Shell επιθυμεί να αγοράσει φυσικό αέριο από το Οικόπεδο Λεβιάθαν του Ισραήλ, το οποίο θα ενώσει με το ποσοστό της τάξης του 35% που κατέχει στο κυπριακό οικόπεδο Αφροδίτη.

Στην συνέχεια, το φυσικό αέριο της Shell θα ταξιδέψει στις εγκαταστάσεις της Αιγύπτου από όπου θα διοχετευτεί στις εξωτερικές αγορές.

Οι διαπραγματεύσεις για το προαναφερόμενο σχέδιο συνεχίζονται.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα προσθέτουν την πληροφορία ότι την παρούσα περίοδο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την εξαγωγή του ισραηλινού φυσικού αερίου στην Δύση δια μέσου της Τουρκίας.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Τουρκικά παιχνίδια προπαγάνδας στο Αφριν

«Αυτό θα πει Τουρκία και το συντομότερο που οι `μεγάλες` δυνάμεις το αντιληφθούν θα αποφευχθεί η δημιουργεία ...»
knak  |  18:39

Το «υπεξ» αρχίζει καταμέτρηση των Τ/κ στο εξωτερικό, ανακοίνωσε ο Οζερσάι

«Που το πάει ο Οζερσάϊ,….. μήπως για μια ενδεχόμενη λύση να χρησιμοποιήσουν τους αριθμούς για πολιτική ...»
ΜΡ  |  10:37

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση