ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:33
 

Συνδ.Τραπεζών: Αχρείαστη η λήψη απεργειακών μέτρων από εργαζόμενους

Το θέμα είναι κυρίως πολιτικό και οικονομικό, αλλά σίγουρα όχι εργασιακής φύσεως, σημειώνει ενόψει της εξαγγελθείσας στάσης

Newsroom K

Σύνεση και νηφαλιότητα από όλες τις εμπλεκόμενες -με τον τραπεζικό τομέα και την οικονομία ευρύτερα- πλευρές, προς διαφύλαξη της σταθερότητας και της ενίσχυσης των θετικών προοπτικών της Κύπρου, ζητά ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου ενόψει της εξαγγελθείσας στάσης εργασίας των μελών της ΕΤΥΚ για την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου.

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου παρατηρώντας στενά τις εξελίξεις σε σχέση με τις διεκδικήσεις της ΕΤΥΚ, αναφορικά με την αποκατάσταση των Ταμείων Προνοίας που πλήγηκαν από τις αποφάσεις του Eurogroup το 2013, ξεκαθαρίζει τα ακόλουθα σε ανακοίνωσή του:

- Η ΕΤΥΚ δεν βρίσκεται σε ρήξη με κανένα μέλος του Συνδέσμου, δηλαδή δεν υπάρχει οποιαδήποτε εργατική διάφορα.

- Οι διεκδικήσεις της ΕΤΥΚ αναφορικά με την αποκατάσταση των Ταμείων Προνοίας εμπίπτουν στο πλαίσιο διαλόγου της οργάνωσης με την Πολιτεία.

- Το θέμα είναι κυρίως πολιτικό και οικονομικό, αλλά σίγουρα όχι εργασιακής φύσεως.

Τονίζουμε ότι, αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε την ανησυχία των μελών της ΕΤΥΚ, σε σχέση με τις διεκδικήσεις τους αναφορικά με τις απώλειες των Ταμείων Προνοίας.

Παρόλα αυτά, σε μια περίοδο που η σταθερότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική, η προσπάθεια για περιορισμό των προβλημάτων είναι διαρκής, ενώ παράλληλα οι προκλήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν, θεωρούμε αχρείαστη τη λήψη οποιωνδήποτε απεργιακών μέτρων ενόσω δεν υπάρχει εργατική διαφορά. Η εργατική ειρήνη αποτέλεσε ένα από τα συστατικά που ώθησαν τη χώρα να ολοκληρώσει έγκαιρα το πρόγραμμα στήριξης και τις τράπεζες να έχουν καταγράψει σημαντικά βήματα βελτίωσης.

Καταληκτικά θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι απαιτείται σύνεση και νηφαλιότητα από όλες τις εμπλεκόμενες -με τον τραπεζικό τομέα και την οικονομία ευρύτερα- πλευρές, προς διαφύλαξη της σταθερότητας και ενίσχυσης των θετικών προοπτικών της Κύπρου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X