ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:07
 

Θα ακριβύνουν το 2019 τα επαγγελματικά ταξίδια

Οι δύο βασικοί λόγοι είναι η δυναμική ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας σε συνδυασμό με την αυξημένη τιμή του πετρελαίου

ΠΗΓΗ: Reuters

Ακριβότερα αναμένεται να είναι τα επαγγελματικά ταξίδια το 2019, σύμφωνα με την εταιρεία διοργάνωσης επαγγελματικών ταξιδίων Carlson Wagonlit Travel (CWT) και τη Διεθνή Ενωση Εταιρειών Επαγγελματικών Ταξιδίων (Global Business Travel Association, GBTA). Οι δύο βασικοί λόγοι είναι η δυναμική ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας σε συνδυασμό με την αυξημένη τιμή του πετρελαίου. Κατά τις προβλέψεις των CWT και GBTA, το 2019 τα εισιτήρια θα έχουν, κατά μέσον όρο, άνοδο 2,6% και οι τιμές των δωματίων στα ξενοδοχεία άνοδο 3,7%.

Πάντως δεν αποκλείεται να υπάρξει και επιβράδυνση στις μετακινήσεις επαγγελματιών και επιχειρηματιών, αν οξυνθεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και των εμπορικών της εταίρων. Ειδικότερα, σε ορισμένες χώρες, όπως η Ινδία, η Νέα Ζηλανδία, η Νορβηγία, η Γερμανία και η Χιλή, τα αεροπορικά εισιτήρια προβλέπεται να αυξηθούν περισσότερο από 7%, γιατί προηγήθηκε μια τετραετία, στη διάρκεια της οποίας είχαν μειωθεί δραστικά.

Πρόσφατα, η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) είχε προβλέψει ότι οι ανά επιβάτη αποδόσεις θα ενισχυθούν 3,2% το 2018. Αυτή πρόκειται να είναι και η πρώτη τους αύξηση από το 2011, επειδή η ζωηρή ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας ενισχύει και τη ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών. Τέλος, λόγω της εντονότερης ζήτησης, αναμένεται ότι οι τιμές των δωματίων στα ξενοδοχεία θα αυξηθούν κατά 5% στην Ευρώπη και στη Νοτιοανατολική Ασία, κατά 2,1% στη Βόρεια Αμερική, ενώ θα μειωθούν κατά 1,3% στη Νότια Αμερική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Εξαγγελία και άλλων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία από το ΥΠΠ

«Την τσαπατσουλιά στην τσαπατσουλιά οι άριστοι των αρίστων ονομάζουν …πρόσθετα μέτρα!!! »
Ai Em  |  11:53

Το απίστευτο θρίλερ με τον Τζαμάλ Κασόγκι

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο πιο βάρβαρο, απάνθρωπο καθεστώς από αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Κάθε ...»
CGA  |  10:23

Ανεβαίνει η ένταση με αντεγκλήσεις, εν μέσω αναμονής, για κυπριακό

«Οσο και να θελει ο Ερντογαν και η τουρκικη ηγεσια να ξεφορτωθει το κυπριακο, μορει να το κανει μονο ...»
Γιωτας  |  03:57

Ξέμεινε από αξιωματικούς το τουρκικό πολεμικό ναυτικό

«Ενώ το δικό μας ναυτικό είναι πλήρες από αξιωματικούς που εισάγει 10 δοκίμους κάθε χρόνο και οι παραιτήσεις ...»
ΠολεμιστήςΤηςΚαρέκλας  |  16:49

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση