ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 06:56
 

Θα ακριβύνουν το 2019 τα επαγγελματικά ταξίδια

Οι δύο βασικοί λόγοι είναι η δυναμική ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας σε συνδυασμό με την αυξημένη τιμή του πετρελαίου

ΠΗΓΗ: Reuters

Ακριβότερα αναμένεται να είναι τα επαγγελματικά ταξίδια το 2019, σύμφωνα με την εταιρεία διοργάνωσης επαγγελματικών ταξιδίων Carlson Wagonlit Travel (CWT) και τη Διεθνή Ενωση Εταιρειών Επαγγελματικών Ταξιδίων (Global Business Travel Association, GBTA). Οι δύο βασικοί λόγοι είναι η δυναμική ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας σε συνδυασμό με την αυξημένη τιμή του πετρελαίου. Κατά τις προβλέψεις των CWT και GBTA, το 2019 τα εισιτήρια θα έχουν, κατά μέσον όρο, άνοδο 2,6% και οι τιμές των δωματίων στα ξενοδοχεία άνοδο 3,7%.

Πάντως δεν αποκλείεται να υπάρξει και επιβράδυνση στις μετακινήσεις επαγγελματιών και επιχειρηματιών, αν οξυνθεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και των εμπορικών της εταίρων. Ειδικότερα, σε ορισμένες χώρες, όπως η Ινδία, η Νέα Ζηλανδία, η Νορβηγία, η Γερμανία και η Χιλή, τα αεροπορικά εισιτήρια προβλέπεται να αυξηθούν περισσότερο από 7%, γιατί προηγήθηκε μια τετραετία, στη διάρκεια της οποίας είχαν μειωθεί δραστικά.

Πρόσφατα, η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) είχε προβλέψει ότι οι ανά επιβάτη αποδόσεις θα ενισχυθούν 3,2% το 2018. Αυτή πρόκειται να είναι και η πρώτη τους αύξηση από το 2011, επειδή η ζωηρή ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας ενισχύει και τη ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών. Τέλος, λόγω της εντονότερης ζήτησης, αναμένεται ότι οι τιμές των δωματίων στα ξενοδοχεία θα αυξηθούν κατά 5% στην Ευρώπη και στη Νοτιοανατολική Ασία, κατά 2,1% στη Βόρεια Αμερική, ενώ θα μειωθούν κατά 1,3% στη Νότια Αμερική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«Το γεγονός ότι ήρθαν απο την Ελλάδα γιατροί, είναι εξαιρετικό. Έχει χαλάσει η πιάτσα των συνδικαλιστών ...»
Ανώνυμος  |  14:19

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!»
Χρίστος Α.  |  13:52

Εφεση στην απόφαση για συντάξεις από ΥΠΟΙΚ και Νομ.Υπηρεσία

«To καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να ανακοινωθούν τα ονόματα όλων αυτών των συνταξιούχων που ...»
ΑΚΑ  |  10:04

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«O πρόεδρος του μεγαλύτερου ιατρικού συνδέσμου, φημολογείται ότι διαθέτει τώρα 3 πόρσιε! Για φαντάσου ...»
ΑΚΑ  |  10:01

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση