ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θα διατηρηθούν οι κανονισμοί για τις τράπεζες, τονίζει ο Διοικητής της Fed

Η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να μειώνει τον αριθμό των ομολόγων που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιο της

Newsroom K

Ο επικεφαλής της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ δεσμεύθηκε την Τρίτη να διατηρήσει τα βασικά οφέλη που επιτεύχθηκαν από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, μέσω των κανονισμών για τον τραπεζικό τομέα και να συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο κ. Πάουελ, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία της Fed στις 5 Φεβρουαρίου, μόλις η Wall Street πραγματοποίησε βουτιά, είπε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να μειώνει τον αριθμό των ομολόγων που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιο της, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία της σταδιακής ομαλοποίησης τόσο της πολιτικής επιτοκίων όσο και του ισολογισμού μας με στόχο την διεύρυνση της ανάκαμψης και τη συνέχιση της επιδίωξης των στόχων μας», τόνισε ο κ. Πάουελ σε εκδήλωση.

Ο κ. Πάουελ ανέλαβε επίσημα το τιμόνι της Fed την περασμένη εβδομάδα, αντικαθιστώντας τη Τζανέτ Γέλεν, την μόνη γυναίκα που ηγήθηκε ποτέ της κεντρικής τράπεζας στην 100ετή ιστορία της.

Ο ίδιος αναγνώρισε την Yellen και τον προκάτοχό της Ben Bernanke για τη διεξαγωγή της νομισματικής πολιτικής κατά τρόπο που να υποστηρίζει την ανάκαμψη και την απασχόληση, ενώ ταυτόχρονα καθιστά το χρηματοπιστωτικό σύστημα «ασύγκριτα ισχυρότερο και ασφαλέστερο».

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed αναμένεται ευρέως ότι στα τέλη του επόμενου μήνα θα προχωρήσουν στην πρώτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων εντός του 2018, με στόχο να διατηρηθεί η αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού για φέτος.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση νομισματικής πολιτικής υπό την ηγεσία του Πάουελ, ο οποίος δεν είναι οικονομολόγος, αλλά βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της Fed από το 2012 και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Όλα τα ψυχολογικά αυτού του ανθρώπου εμπεριέχονται στην τελευταία του πρόταση "Υ.Γ.: Επιφυλάσσω στον ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:26

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση