ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:08
 

Τη δημιουργία Αρχείου Αξιογράφων ζηταεί ο Σύνδεσμος

Πολλά μέλη που δεν κινήθηκαν νομικά, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο Ταμείο Αλληλεγγύης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη δημιουργία Αρχείου Αξιογράφων ζητεί ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

Σε επιστολή του προς την Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων αναφέρεται στο πάγιο αίτημα του για δημιουργία Αρχείου Αξιογράφων.

«Δυστυχώς οι μέχρι τώρα προσπάθειές μας προς διάφορες κατευθύνσεις – από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και τις τράπεζες – έχουν αποτύχει, και εσείς αποτελείτε πλέον την τελευταία μας ελπίδα» αναφέρεται στην επιστολή.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι οι λόγοι που επιβάλλουν τη δημιουργία και λειτουργία ενός Αρχείου Αξιογράφων είναι ότι πολλά μέλη που δεν κινήθηκαν νομικά, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο Ταμείο Αλληλεγγύης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. «Μέχρις ότου όμως αυτό λειτουργήσει και αποδώσει καρπούς, πολλά μέλη μας θα έχουν φύγει από τη ζωή».

Επίσης, «όσα μέλη μας κινήθηκαν νομικά βλέπουν τις υποθέσεις τους να καθυστερούν, ενώ αν υπάρξουν και εφέσεις, οι υποθέσεις θα διαιωνίζονται. Κάποια μέλη μας μεγάλης ηλικίας επιθυμούν να μεταβιβάσουν τα αξιόγραφά τους στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. Σε περίπτωση θανάτου μέλους μας θα τεθεί θέμα μεταβίβασης των αξιογράφων τους – για ό,τι αξίζουν – στους νόμιμους κληρονόμους τους».

Ο Σύνδεσμος ζητεί να δημιουργηθεί έναν αρχείο στο οποίο να καταχωριστούν όλα τα αξιόγραφα, με βάση τα δεδομένα που ίσχυαν στις 26.3.13 όταν έγινε η απομείωση της αξίας τους και τα στοιχεία αυτά να επικαιροποιηθούν με τη αποδέσμευση πρώην ενεχυριασμένων αξιογράφων τα οποία αφορούν εξασφαλίσεις για δάνεια που ξοφλήθηκαν.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι τόσο η Τράπεζα Κύπρου όσο και ο Διαχειριστής της Λαϊκής, διαθέτουν τα στοιχεία που χρειάζονται για την έναρξη της λειτουργίας του Αρχείου» καταλήγει η επιστολή.

Εξάλλου, ο Σύνδεσμος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «με σημερινή ανακοίνωσή της, η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, επαίρεται για την περιφανή νίκη που πέτυχε η Κύπρος εναντίον της MIG του Βγενόπουλου, και περηφανεύεται γιατί η νίκη αυτή οφείλεται εν πολλοίς στα μέτρα που πήρε η Κεντρική».

«Μεταξύ των μέτρων αυτών – αναφέρει η ανακοίνωση της Κεντρικής – είναι και η εξυγίανση της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου. Ρώτησαν όμως οι κύριοι της Κεντρικής τη ζημιά που προκάλεσαν τα μέτρα αυτά σε χιλιάδες συνεργάτες των δύο τραπεζών; Τους καταθέτες, τους κατόχους αξιογράφων, του μετόχους, τους δανειολήπτες κλπ;» διερωτάται.

«Η Κύπρος νίκησε, όμως η δική σας νίκη είναι Πύρρειος, αφού «γλυτώσατε», κατά την άποψή σας την Κύπρο, προκαλέσατε όμως πόνο και δυστυχία – μεταξύ άλλων – στους 17.000 κατόχους αξιογράφων και στις οικογένειές τους. Ποτέ δεν είναι αργά. Διαθέστε ένα μέρος των εκατομμυρίων πού πήρατε από το ELA των τραπεζών για να αποζημιώσετε αυτούς που πλήγηκαν από τις άδικες αποφάσεις σας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X