ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τις διαβεβαιώσεις της ΕΚΤ για στήριξη της σταθερότητας, αναμένουν οι αναλυτές

Ο κ. Ντράγκι τον Ιούλιο εκτιμούσε ότι οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη στην περιοχή του ενιαίου νομίσματος των 19 κρατών μελών είναι «ευρέως ισορροπημένοι».

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με τις έντονες εμπορικές εντάσεις, με μια ιταλική κυβέρνηση να ανατρέπει το όριο για το έλλειμμα και με τα νομισματικά προβλήματα των αναδυόμενων αγορών που απειλούν την Ευρωζώνη, οι αναλυτές αναμένουν τις διαβεβαιώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά τη συνεδρία της την ερχόμενη Πέμπτη για στήριξη της σταθερότητας.

Από τον Ιούλιο, όταν ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε «εμπιστοσύνη» στις προοπτικές ανάπτυξης και στον πληθωρισμό, «η ισορροπία των κινδύνων έχει καταστεί δυσμενέστερη», τονίζουν αναλυτές της UBS.

Τότε, ο κ. Ντράγκι εκτιμούσε ότι οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη στην περιοχή του ενιαίου νομίσματος των 19 κρατών μελών είναι «ευρέως ισορροπημένοι».

Από την άλλη πλευρά, τόνισε τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των εμπορικών εταίρων τους, την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόνανλτ Τράμπ να απειλεί τώρα να επιβάλει φόρους σε όλες τις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων στην Αμερική, οι φόβοι για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση που προκλήθηκε από τον προστατευτισμό του εμπορίου, έχουν αυξηθεί.

Επίσης η νομισματική κρίση που έχει πλήξει τις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίας, την Τουρκία και την Αργεντινή, απειλούν τώρα να υπονομεύσουν τους εξαγωγικούς εταίρους της ευρωζώνης, όπως είναι η Γερμανία και η Ισπανία - παρόλο που "η απειλή που αυτή η αναταραχή δημιουργεί στις ανεπτυγμένες οικονομίες φαίνεται να είναι επί του παρόντος διαχειρίσιμη", σχολίασε ο οικονομολόγος Marco Valli της Unicredit.

Επιπλέον, μέσα στην Ευρωζώνη, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ιταλία, όπου ο κυβερνητικός συνασπισμός θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό του τον επόμενο μήνα.

Οι ευρωπαϊκές αρχές, οι άλλες πρωτεύουσες και οι χρηματοπιστωτικές αγορές ανησυχούν ότι οι Υπουργοί θα δώσουν προτεραιότητα στην τήρηση των δαπανηρών εκλογικών υποσχέσεων τους παρά στη συρρίκνωση του τεράστιου χρέους της Ρώμης ύψους 132% του ΑΕΠ, που είναι διπλάσιο του στόχου της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση