ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:06
 

Υπ.Οικονομικών: Μικρή παράταση για την ΕΣΤΙΑ

Υπάρχουν κάποια χρονοδιαγράμματα έναρξης εφαρμογής τα οποία ενδέχεται να διαφοροποιηθούν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Οικονομικών προτρέπει τους δανειολήπτες που πιθανόν να είναι δικαιούχοι για το σχέδιο «Εστία» να επικοινωνήσουν με την τράπεζά τους και να αρχίσουν να προετοιμάζονται για την αίτησή τους, μετά και την έγκριση του σχεδίου από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του Υπουργείου Οικονομικών Ανδρέας Χαραλάμπους στο περιθώριο διάσκεψης Τύπου στο ΥΠΟΙΚ, στην παρουσίαση του σχεδίου «Εστία» υπάρχουν κάποια ενδεικτικά χρονοδιαγράμματα έναρξης εφαρμογής του Σχεδίου, τα οποία ενδέχεται να διαφοροποιηθούν και να οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Σημείωσε ότι τα χρονοδιαγράμματα πιθανόν να μετακινηθούν λόγω της αργοπορίας που υπήρξε από πλευράς Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, αλλά δεν θα ανατραπούν.

«Προτρέπουμε τους επηρεαζόμενους δανειολήπτες να επικοινωνήσουν με την τράπεζα ή να επικοινωνήσουν με την Altamira σε περίπτωση που το δάνειο τους αφορά την πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και να αρχίσουν την προετοιμασία», ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους, καλώντας επίσης τους ενδιαφερόμενους να επιβεβαιώσουν κατά πόσο είναι δικαιούχοι.

Ανέφερε ακόμα ότι σύντομα η Γενική Διεύθυνσης Ανταγωνισμού θα ανακοινώσει το σκεπτικό της για την έγκριση του σχεδίου «Εστία», που έχει ως στόχο να βοηθήσει δανειολήπτες να αποπληρώσουν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνειά τους.

Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι η Γενικής Διεύθυνση Ανταγωνισμού δεν έχει διαφοροποιήσει οποιαδήποτε πρόνοια σε σχέση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το «Εστία», αλλά στην απόφασή της δίνει τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι το σχέδιο αποτελεί κρατική ενίσχυση, συμβατή ωστόσο με το κοινοτικό κεκτημένο, αφού ικανοποιεί κάποιες βασικές προϋποθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X