ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:41
 

ΥΠΕΣ: Μέσω πολιτογραφήσεων ίσως δοθεί λύση για τα ψηλά ενοίκια

Ο Κων. Πετρίδης ανέφερε πως αναμένεται να παρουσιαστεί πλάνο αντιμετώπισης ως τα τέλη του 2018 - αρχές του 2019

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Πλάνο αντιμετώπισης των υψηλών ενοικίων θα παρουσιάσει η Κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2019, όπου δεν αποκλείεται να δοθεί λύση που πηγάζει από το Πρόγραμμα των Πολιτογραφήσεων.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών τόνισε πως το Υπουργείο του θα παρουσιάσει σχεδιασμούς εξομάλυνσης του φαινομένου.

Ο κ. Πετρίδης εξήγησε πως αν και δεν είναι έτοιμο ακόμα το πλάνο αντιμετώπισης, έως το τέλος του 2018 ή το αργότερο αρχές του 2019 θα παρουσιάσει ένα σχεδιασμό που θα αντιμετωπίζεται μερικώς το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ο Πρόεδρος της Επ. Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου πρότεινε τα χρήματα τα οποία χρειαστούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου να προέρχονται από το Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών.

Υπογράμμισε όμως ότι τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Δράττοντας της ευκαιρίας αυτής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου πρότεινε τα χρήματα τα οποία χρειαστούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου να προέρχονται από το Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών.

Συμπλήρωσε ότι με 50 χιλιάδες ευρώ παραπάνω χρέωσης από τα συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να λάβει ένας επενδυτής το Κυπριακό διαβατήριο, θα γίνει κατορθωτό να στηριχτούν οι ομάδες του πληθυσμού που το έχουν ανάγκη. Σημείωσε ότι 50 χιλιάδες ευρώ σε σχέση με τα 2 εκατ. που ζητούνται δεν θα φέρει καμία διαφορά στο Σχέδιο των Πολιτογραφήσεων, ενώ για τη στήριξη των πολιτών με τα ψηλά ενοίκια που δίνουν, θα φέρει.

Ο κ. Πετρίδης σχολίασε πως έχουν γίνει σκέψεις, δίχως να είναι κάτι ανακοινώσιμο ή αν θα είναι 50 ή 60 χιλιάρικα, ώστε μέρος των χρημάτων από τις πολιτογραφήσεις να δίδεται ως κοινωνικό μέρισμα για τη στέγαση.

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου σημείωσε από πλευράς της πως πρέπει να γίνουν δράσεις, διότι ιδίως στην επαρχία της Λεμεσού έχουν γίνει αυξήσεις της τάξεως του 50%.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X