ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:00
 

Υπογράφηκε συμφωνία για κατασκευή του αντλιοστασίου S9 στη Λάρνακα

Η εκτιμώμενη ως πιθανή δαπάνη για την υλοποίηση του αντλιοστασίου υπολογίζεται σε περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υπογράφηκε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου συμφωνία μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) για κατασκευή του αντλιοστασίου S9.

Σύμφωνα με το Δήμο Λάρνακας, «η συμφωνία, που υπεγράφη στα γραφεία του ΣΑΛ, προνοεί την κατασκευή του Αντλιοστασίου S9, εγκατάσταση αγωγών μεταφοράς όμβριων υδάτων και εκτέλεση συναφών εργασιών. Τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να διαρκέσουν 65 εβδομάδες, ενώ η εκτιμώμενη ως πιθανή δαπάνη για την υλοποίηση του αντλιοστασίου υπολογίζεται σε περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ».

Υπολογίζεται ότι η κατασκευή του αντλιοστασίου S9 θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των πλημμυρών στην προβληματική περιοχή Μητρόπολης - Χρυσοπολίτισσας. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και το έργο είναι ένα από τα πιο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα για τη Λάρνακα, που μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης με 12 χρόνια καθυστέρηση.

Το έργο κανονικά θα έπρεπε να υλοποιηθεί από το 2006 με την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού καναλιού που βρίσκεται κάτω από τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού. Το αντλιοστάσιο ήταν προγραμματισμένο να συνδεθεί με το συγκεκριμένο κανάλι για να μεταφέρει τα νερά της βροχής εξαρχής, αλλά εγκαταλείφθηκε για οικονομικούς λόγους.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι το αντιπλημμυρικό κανάλι έλυσε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής, η περιοχή Μητρόπολης - Χρυσοπολίτισσας, συνέχισε να πλημμυρίζει επειδή υψομετρικά βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του καναλιού και δεν μπορεί να υπάρξει φυσική ροή προς το κανάλι. Το συγκεκριμένο πρόβλημα θα λυθεί με την κατασκευή του καινούργιο αντλιοστασίου.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή δικτύου συλλογής ομβρίων συνολικού μήκους 1100m περίπου και την κατασκευή μεγάλου αντλιοστασίου (Τ1) το οποίο θα έχει τη δυνατότητα άντλησης 11 κυβικών μέτρων ανά δευτερόλεπτο και τους αγωγούς άντλησης προς το κανάλι της Σπύρου Κυπριανού.

Το δίκτυο θα καλύψει τις οδούς Πετράκη Κυπριανού, Πατρών, Ελευσίνος, Αναγεννήσεως, Πατρίς Λουμούμπα, Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου, Λεοντίου Μαχαιρά, Λεύκωνος, Αγίου Δημητρίου, Αγ. Ιωάννη Χρυσοστόμου, Πριάμου και Πατρόκλου.

Στο δίκτυο συλλογής, θα συνδεθούν οχετοί τους οποίους κατασκευάζει το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας στα πλαίσια της δεύτερης φάσης του αποχετευτικού συστήματος.

Το έργο, που θα υλοποιηθεί σε τεμάχιο μεταξύ των οδών Πατρών και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Μαχαιριώτη προβλέπει επίσης, πέραν από τις υπόγειες δεξαμενές τα απαραίτητα κτίρια για τη λειτουργία του αντλιοστασίου.

Όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα διαμορφωθούν σε ένα ισόγειο οικοδομικό συγκρότημα και ο σχεδιασμός έγινε με κριτήριο να μη δημιουργηθούν αισθητικά ή άλλα προβλήματα στα γύρω οικιστικά οικόπεδα.

Ο χώρος θα περιφραχτεί με περιτοίχισμα, κομψό κάγκελο και πλούσια φύτευση περιμετρικά, ενώ δίπλα από το αντλιοστάσιο θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου και παιδότοπος έκτασης 200 τετραγωνικών μέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X