ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υποχώρηση αποδόσεων σε χώρες της Ευρωζώνης

Η αναταραχή στην Τουρκία είχε προκαλέσει γενικευμένη φυγή των επενδυτών από επενδύσεις με υψηλότερο ρίσκο για χάρη «ασφαλών καταφυγίων»

Newsroom Κ, Αθήνα

Υποχωρεί η απόδοση των κρατικών ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης, που είχε αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας φόβων περί μετάδοσης της κρίσης. Η αναταραχή στην Τουρκία είχε προκαλέσει γενικευμένη φυγή των επενδυτών από επενδύσεις με υψηλότερο ρίσκο για χάρη «ασφαλών καταφυγίων» όπως το δολάριο, το γιεν και τα αμερικανικά και γερμανικά ομόλογα. Τώρα οι οικονομολόγοι λένε ότι η όποια μετάδοση της τουρκικής κρίσης θα είναι περιορισμένης έκτασης.

Η πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία περιέχει ρίσκο για τα ιταλικά ομόλογα, ωστόσο η Ευρώπη θα περιορίσει την έκθεσή της στην Τουρκία μέσω μέτρων προστασίας στην αγορά συναλλάγματος αλλά και χάρη στην καλύτερη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τράπεζές της, σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley και της Danske Bank. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε χθες στο 3,04% από το 3,10% όπου είχε διαμορφωθεί τη Δευτέρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση στην απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου εδώ και έναν μήνα. Η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου μειώθηκε χθες κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,43% και του πορτογαλικού 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,82%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,24%. «Οι φόβοι περί συστημικής τραπεζικής κρίσης θα πρέπει να υποχωρήσουν μόλις γίνει σαφέστερο ποια είναι η έκθεση των (ευρωπαϊκών) τραπεζών στην Τουρκία», δήλωσε στο Bloomberg ο Κρίστοφ Ρίγκερ, επικεφαλής αναλυτής της Commerzbank για ομόλογα. Σύμφωνα με στοιχεία από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), τη μεγαλύτερη έκθεση στην Τουρκία έχουν οι ισπανικές τράπεζες, ενώ σημαντική έκθεση έχουν γαλλικές, ιταλικές και ολλανδικές τράπεζες. Στην περίπτωση των ισπανικών τραπεζών, η έκθεση ανέρχεται στο 2% του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση