ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ζ.Αιμιλιανίδου: Η Κύπρος βιώνει μια σταθερή οικονομική ανάκαμψη

Ο ρυθμός ανεργίας, σημείωσε η Υπουργός, παρουσιάζει μια σταθερή καθοδική τάση, είπε η Υπ. Εργασίας

ΚΥΠΕ

Η Κύπρος βιώνει μια σταθερή οικονομική ανάκαμψη, είπε σήμερα η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ανεργία καταγράφει καθοδική πορεία.

Μιλώντας στο ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, η Υπουργός είπε πως η Κύπρος σήμερα βιώνει μια σταθερή οικονομική ανάκαμψη, με ανάπτυξη πέραν του 3%, η οποία αναμένεται να παραμείνει σταθερή και ισχυρή και κατά το τρέχον και επόμενο έτος.

Ο ρυθμός ανεργίας, σημείωσε η Υπουργός, παρουσιάζει μια σταθερή καθοδική τάση και με βάση τα τελευταία στοιχεία, η ανεργία είναι γύρω στο 12,5%. Στην Κύπρο η ανεργία το 2008 ήταν στο 3,8%, είπε η κ. Αιμιλιανίδου, προσθέτοντας ότι επικρατούσαν συνθήκες πλήρους απασχόλησης, ενώ το 2012 και στις αρχές του 2013 η ανεργία έφτασε το 17%.

«Σήμερα αυτή η καθοδική πορεία της ανεργίας δεν μας εφησυχάζει μεν, αλλά βλέπουμε ότι κάθε μήνα περισσότερες θέσεις εργασίας ανοίγουν και οι νέοι μας μπορούν να βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον» ανέφερε η Υπουργός.

Η κυβέρνηση, είπε, «παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στη σταθεροποίηση και αύξηση της ανάπτυξης, όπως και στη συνεχή δημιουργία περισσότερων και ποιοτικότερων θέσεων εργασίας».

Το Υπουργείο, συμπλήρωσε, «συνεχίζει τις προσπάθειές του, μέσω της συνεχούς προώθησης κατάλληλων πολιτικών και μέτρων για τη μείωση της ανεργίας, ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων και εργαζομένων, γιατί επιδοτούμε την εργασία και όχι την ανεργία, στήριξη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, βελτίωση των συστημάτων πρόνοιας και προαγωγής της κοινωνικής συνοχής και εκσυγχρονισμό των θεσμών και πρακτικών στα εργασιακά θέματα».

Παράλληλα η Υπουργός επεσήμανε ότι στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον όλο και περισσότερο αναγνωρίζεται η σημασία της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό για τη λειτουργία μιας επιχείρησης, αφού αυτό αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα που μπορεί να ενεργοποιήσει και να αξιοποιήσει όλους τους υπόλοιπους συντελεστές της παραγωγής, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι καθορισμένοι στόχοι μιας επιχείρησης.

Ο ανθρώπινος παράγοντας, είπε, αποτελεί τον πολυτιμότερο πόρο μιας επιχείρησης το οποίο καλείται να συγκεντρώσει πολλαπλές ικανότητες, όπως ευελιξία, ικανότητες προσαρμογής, στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, έφεση στην επίλυση προβλημάτων και στη συνεχή μάθηση, όπως και στην ικανότητα στην ομαδική εργασία και ευχέρεια στην επικοινωνία.

«Οι σύγχρονες επιχειρήσεις κατά τα τελευταία χρόνια βρίσκονται αντιμέτωπες με μία σειρά πολυσύνθετων προκλήσεων, όπως η παγκοσμιοποίηση, η δημογραφική γήρανση, η οικονομική αστάθεια και οι ανταγωνιστικές πιέσεις, που υπογραμμίζουν και ενισχύουν την ανάγκη της αλλαγής και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του ανθρώπινου δυναμικού και της οργανωσιακής απόδοσης μιας επιχείρησης» επεσήμανε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση