ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κουγιάλης: Η πρόταση προστατεύει τον Ακάμα

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος προς όλους τους ενδιαφερόμενους

ΚΥΠΕ

Το σχέδιο πρότασης προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον Ακάμα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απειλή για την περιβαλλοντική αξία της περιοχής, αλλά αντίθετα, μέσω της εφαρμογής του διασφαλίζεται η προστασία της βιοποικιλότητας, προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον, τόσο στην κρατική δασική γη, όσο και στις ιδιωτικές περιουσίες στην περιοχή, διαβεβαίωσε τους ενδιαφερόμενους ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κουγιάλης συναντήθηκε με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων και αντιπροσώπους των κοινοτήτων της περιοχής του Ακάμα την Παρασκευή στο γραφείο του.
 
Σε χωριστές συναντήσεις, ο Υπουργός Γεωργίας είχε την ευκαιρία να ακούσει τις ανησυχίες των παρευρισκομένων, άλλα και να επεξηγήσει τις διάφορες πτυχές του σχεδίου πρότασης προς το Υπουργικό σχετικά με τη διαχείριση της Χερσονήσου του Ακάμα που έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Γεωργίας.

Φώναζαν για παραίτησή του
Στο μεταξύ, σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το πρωί έξω από τη Βουλή, η Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζήτούσαν την παραίτηση του Υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη και την προστασία του δάσους του Ακάμα.

Στην εκδήλωση, οι διαδηλωτές φώναζαν διάφορα συνθήματα αναφορικά με την προστασία του Ακάμα, κατά της ανάπτυξης εντός του δάσους, δηλώνοντας “όχι” στα σχέδια Κουγιάλη.

Σε φυλλάδιο που διανεμήθηκε από την Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η Πρωτοβουλία θεωρεί ότι θεμελιώδεις προϋποθέσεις για οποιαδήποτε συζήτηση και αποφάσεις για το μέλλον της χερσονήσου του Ακάμα πρέπει να είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η διατήρηση της βιοποικιλότητας και η αποκατάσταση των βιοτόπων της περιοχής.

Επίσης, θα πρέπει να στοχεύει στη ευημερία των τοπικών κοινοτήτων, μέσω της διασφάλισης της περιβαλλοντικής και κοινωνικής δικαιοσύνης και η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και των κοινωνικών αγαθών από οποιαδήποτε συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητας.

Σε ένα από τα πανό που αναρτήθηκε έγραφε ότι “οι καρποί ανήκουν σε όλους, η γη σε κανένα”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση