ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το μαύρο φλαμίνγκο επέστρεψε στο... Ακρωτήρι

Είχε εντοπιστεί ξανά στην Αλυκή της περιοχής μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2015

ΚΥΠΕ

Το σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο έκανε ξανά την εμφάνισή του στην Αλυκή Ακρωτηρίου, όπως αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι Βρετανικές Βάσεις, στην κυριότητα των οποίων εμπίπτει η περιοχή.
 
Το συγκεκριμένο φλαμίνγκο είχε εντοπιστεί ξανά στο νησί μας μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2015 προκαλώντας το ενδιαφέρον τοπικών και ξένων ΜΜΕ, αφού θεωρείται μοναδικό στο είδος του, με τους επιστήμονες να εκτιμούν πως το μαύρο του χρώμα οφείλεται σε περισσότερη παραγωγή ποσότητας μελανίνης, λόγω γενετικής ανωμαλίας.
 
Η επιστροφή του μαύρου φλαμίνγκο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, αποτελεί μια ακόμη πρόκληση για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου και την περιβαλλοντική ομάδα των Βάσεων, που στοχεύουν στην ασφαλή φύλαξη και διατήρηση της περιοχής, η οποία υπενθυμίζεται ότι εντάσσεται στη σύμβαση Ramsar για τους υδροβιότοπους.
 
Οι Βρετανικές Βάσεις υποδεικνύουν ότι ο καλύτερος χώρος παρατήρησης του μαύρου φλαμίνγκο είναι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου, ενώ την ίδια ώρα σημειώνουν πως δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να επιχειρηθεί από κάποιους να πλησιάσουν την περιοχή κατά τρόπο που να ενοχλήσουν τα φλαμίνγκο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση