ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Ινδία επικυρώνει τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Η Ινδία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς επιβλαβών αερίων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ένα βήμα πιο κοντά στο να τεθεί σε ισχύ βρίσκεται η ιστορική συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, αφότου η Ινδία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να την επικυρώσει σήμερα Κυριακή.

Η συμφωνία για την προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση θα τεθεί σε ισχύ 30 ημέρες αφότου επικυρωθεί από τουλάχιστον 55 χώρες, που με τη σειρά τους θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 55% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η Ινδία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς επιβλαβών αερίων.

Μετά την κίνηση του Νέου Δελχί, οι χώρες που έχουν επικυρώσει τη συμφωνία ανέρχονται σε 62, ξεπερνούν δηλαδή το απαιτούμενο όριο, και παράγουν περίπου το 52% των ρύπων.

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή έδωσαν το πράσινο φως στη συμφωνία, η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί και επίσημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Το επίσημο «ναι» έχουν δώσει επίσης οι δύο πιο ρυπογόνες χώρες στον πλανήτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε από περισσότερες από 180 χώρες τον Δεκέμβριο, ορίζει ότι το κάθε κράτος οφείλει να παρουσιάσει εθνικά σχέδια για τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών του ώστε η αύξηση της θερμοκρασίας στη Γη να περιοριστεί σημαντικά κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X