ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:34
 

Επτά στους δέκα Αμερικανούς ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή

Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει αλματώδη αύξηση στα ποσοστά ανησυχίας για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Η Αμερική φαίνεται να συνειδητοποιεί την πραγματικότητα, όσον αφορά τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης Γη.

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Πρόγραμμα Επικοινωνίας για την Κλιματική Αλλαγή του Πανεπιστημίου Yale και το Κέντρο του Πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον για την Επικοινωνία της Κλιματικής Αλλαγής δείχνει αλματώδη αύξηση στα ποσοστά ανησυχίας για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών, το 73% πιστεύει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι γεγονός (ποσοστό αυξημένο κατά 10% σε σύγκριση με την έρευνα του Μαρτίου του 2015).

Μόνον ένας στους επτά Αμερικανούς, ποσοστό 14% θεωρεί ότι δεν συμβαίνει υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το ποσοστό των Αμερικανών που ανησυχούν «πολύ» για την υπερθέρμανση του πλανήτη έχει τριπλασιαστεί από το 2011 και ανέρχεται στο 29%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 46% των Αμερικανών απαντά ότι έχει προσωπικά βιώσει τις συνέπειες της υπερθέρμανσης (αύξηση 15% σε σύγκριση με την έρευνα του Μαρτίου του 2015).

Ο δρ. Άντονι Λεϊζέροβιτς, ο οποίος διευθύνει το Πρόγραμμα Επικοινωνίας για την Κλιματική Αλλαγή του Yale, δήλωσε στους New York Times: «Οι άνθρωποι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι η αλλαγή του κλίματος είναι εδώ, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Εδώ στην πολιτεία μου, στην κοινότητά μου, εδώ και τώρα. Δεν θα συμβεί σε 50 χρόνια».

Παρ' ότι πολιτικοί και εταιρείες λένε στους ανθρώπους να μην νοιάζονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, το 70% των Αμερικανών πολιτών ενδιαφέρεται και το 48% πιστεύει ότι οι κάτοικοι της χώρας υφίστανται ήδη τις αρνητικές συνέπειες από την κλιματική αλλαγή.

Το 62% των ερωτηθέντων απαντά ότι τώρα αντιλαμβάνεται ότι η υπερθέρμανση προκαλείται κυρίως από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Το 41% δηλώνει ότι συζητά για την υπερθέρμανση του πλανήτη με την οικογένεια και τους φίλους «συχνά» ή «περιστασιακά» (αύξηση 15% από τον Μάρτιο του 2015).

Ωστόσο οι περισσότεροι, ποσοστό 59% απαντούν ότι συζητούν «σπάνια» ή δεν συζητούν «ποτέ» το θέμα.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου 2018 με δείγμα 1.114 ενήλικες.

Πρόσφατα, περισσότεροι από 10.000 φοιτητές στο Βέλγιο απείχαν από τα μαθήματα για να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή, αναφέρει δημοσίευμα του dazeddigital.

Στο Λονδίνο, ο καλλιτέχνης Olafur Eliasson τοποθέτησε γιγάντια κομμάτια πάγου έξω από τη γκαλερί Tate για να φανεί ένα μικρό ποσοστό των 10.000 που πέφτουν στη θάλασσα κάθε δευτερόλεπτο, αναφέρεται στο δημοσίευμα και προστίθεται: «Με την αυξανόμενη συνειδητοποίηση και την οργή για την επικείμενη καταστροφή, που είναι η κλιματική αλλαγή, το μόνο που μένει είναι να αλλάξουμε τις δικές μας αγοραστικές συνήθειες, τις διατροφικές συνήθειες και ουσιαστικά κάθε κακή συνήθεια που έχουμε αναπτύξει, η οποία μπορεί τελικά να βυθίσει τον κόσμο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X