ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κίνδυνος για πλημμύρες και στην Κύπρο

Επεσήμανε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, επεσήμανε το κίνδυνο να υπάρξουν και την Κύπρο πλημμύρες και παρόμοια φαινόμενα με αυτά που βίωσε πρόσφατα η Ελλάδα, αφού όπως είπε το θέμα της κλιματικής αλλαγής προχωρεί.

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφους μετά το πέρας της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, στην οποία συμμετείχε, η κα. Παναγιώτου ανέφερε ότι πάντα υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο γιατί προχωρεί το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Στην Κύπρο πρόσθεσε, «έχουμε μπαζώσει ποταμούς, δεν έχει υλοποιηθεί το σχέδιο νήσου Κύπρου, το οποίο θα έβαζε μια τάξη όσον αφορά τα πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα, άρα ο κίνδυνος είναι εκεί».

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Ζαχαρίας Ζαχαρίου ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί κάποιες περιοχές από το Υπουργείο Γεωργίας που είναι υψηλού κινδύνου και πρέπει να ληφθούν σημαντικά μέτρα όσο πιο νωρίς γίνεται, επειδή πολεοδομικές «στραβάρες έχουμε κάνει αρκετές και στην Κύπρο». Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει επεμβάσεις και σε ποταμούς και σε άλλους τόπους που δεν έπρεπε να υπάρξει πολεοδομική παρέμβαση και πρέπει να αναμένονται επιπτώσεις. Έδωσε το παράδειγμα της Λάρνακας, όπου έκτισαν στην κοίτη του ποταμού.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ανέφερε ότι ο κίνδυνος για φυσικές καταστροφές από πλημμύρες είναι πολύ μεγάλος, αφού στην πολεοδομική ανάπτυξη δεν λαμβάνεται υπόψη ο περιβαλλοντικός παράγοντας, ενώ υπενθύμισε ότι πριν από μερικά χρόνια η Κύπρος είχε θρηνήσει θύματα στην Πάφο από πλημμύρες.

Είπε επίσης ότι λόγω της κλιματική αλλαγής λίγες ώρες βροχής οδηγούν σε πλημμύρες και αν δεν περιοριστεί η κλιματική αλλαγή τα αντιπλημμυρικά έργα θα καταστούν στο μέλλον ανεπαρκή. Η Κύπρος είπε, όπως και άλλες χώρες της περιοχής, βρίσκονται στη ζώνη που επηρεάζεται άμεσα από τις κλιματικές αλλαγές και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο ένα υφυπουργείο περιβάλλοντος και κλιματική αλλαγής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Τράβηξε πίσω» τις απολύσεις των υπαλλήλων ο Συνεργατισμός

«Οι τραπεζικοί υπάλληλοι, είναι οι πλέον προνομιούχοι πολίτες αυτού του κράτους. Μεταξύ άλλων, εξασφαλίζουν ...»
Joudas Iskariotis  |  06:04

Τούσκ: Στον αέρα η ευρωτουρκική σύνοδος στην Βάρνα

«Γ’ Τουρκική Εισβολή- Το δίκαιο του ισχυρότερου Του Σεραφείμ Κυκκκώτη**** Η παραβατική συμπεριφορά ...»
serafim kykotis  |  22:25

Ακιντζί: Να καλλιεργήσουν μια νέα αντίληψη διαμοιρισμού με τους Τ/κ οι Ε/κ

«Οι εκφραστες του ε/κ κεφαλαιου συνταυτιζονται με τους ναζι τραμπουκους του ΕΛΑΜ ΧρΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ο πρόεδρος ...»
Russ  |  19:19

Λακκοτρύπης στην «Κ»: Το ενεργειακό πρόγραμμα συνεχίζεται

«Μονο για φανφάρες είσαστε όλοι. Τουλάχιστον μη μας κοροιδεύετε.»
ΑΝΔΡΕΑΣ  |  18:59

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση