ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολιτική συμφωνία για τις αλιευτικές ποσοστώσεις

Ο αριθμός των αποθεμάτων ιχθύων στα επίπεδα μέγιστης βιώσιμης απόδοσης θα αυξηθεί το επόμενο έτος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε πολιτική συμφωνία σχετικά με κανονισμό σχετικά με τις αλιευτικές δυνατότητες για τα κύρια εμπορικά αποθέματα ιχθύων του Ατλαντικού και της Βόρειας Θάλασσας το 2018, κατέληξε το πρωί το Συμβούλιο των Κρατών Μελών.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης του Συμβουλίου, ο αριθμός των αποθεμάτων ιχθύων στα επίπεδα μέγιστης βιώσιμης απόδοσης (ΜΒΑ) θα αυξηθεί το επόμενο έτος σε 53 και 9 σε σχέση με το 2017. Η συμφωνία προβλέπει επίσης λύσεις για την κρίσιμη κατάσταση των αποθεμάτων χελιού και μπακαλιάρου.

Το 2018 θα είναι ένα κρίσιμο έτος για την υλοποίηση των στόχων της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής. Με αυτήν την απόφαση, έχουμε κάνει ένα σαφές βήμα προς την αειφόρο διαχείριση των ιχθυαποθεμάτων μας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η συμφωνία ωφελεί τους ψαράδες και τις παράκτιες κοινότητες μας", δήλωσε νωρίτερα ο Σίιμ Κίισλερ, Υπουργός Περιβάλλοντος της Δημοκρατίας της Εσθονίας

Το Συμβούλιο αναφέρει ότι λόγω της κρίσιμης κατάστασης της αλιείας χελιών, απαγορεύεται η αλιεία ευρωπαϊκού χελιού συνολικού μήκους τουλάχιστον 12 cm στα ενωσιακά ύδατα των περιοχών ICES, συμπεριλαμβανομένης της Βαλτικής Θάλασσας, για μια συνεχή τρίμηνη περίοδο που θα καθοριστεί από κάθε κράτος μέλος μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου 2018 και της 31ης Ιανουαρίου 2019.

Αυτή είναι η εποχή κατά την οποία τα χέλια μεταναστεύουν και ως εκ τούτου είναι πιο ευάλωτα. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να κοινοποιήσουν την επιλεγμένη περίοδο στην Κομισιόν έως την 1η Ιουνίου 2018.

Η απόφαση συμπληρώνεται από κοινή δήλωση της Κομσιόν και των Κρατών Μελών με στόχο την περαιτέρω προστασία του αποθέματος ευρωπαϊκού χελιού, για παράδειγμα στα εσωτερικά ύδατα, μέσω της ενίσχυσης των σχεδίων διαχείρισης χελιών σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής του χελιού.

Όσον αφορά το λαβράκι, το Συμβούλιο αναγνώρισε την κακή κατάσταση των αποθεμάτων στην Κελτική Θάλασσα, τη Μάγχη, τη Θάλασσα της Ιρλανδίας και τη νότια Βόρεια Θάλασσα και τη σημασία τους για πολλές χώρες.

Ως εκ τούτου, αποφάσισε να καταβάλει πρόσθετες προσπάθειες επιτρέποντας μόνο περιορισμένη αλιεία με ορισμένα εργαλεία στις περιοχές αυτές, προβλέποντας παράλληλα ένα κλείσιμο δύο μηνών για την προστασία των συνόλων ωοτοκίας. Ένα μικρότερο ημερήσιο όριο για την αλιεία αναψυχής καθορίζεται επίσης στον Βισκαϊκό Κόλπο, αναφέρει η απόφαση των 28.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση