ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:46
 

Προχωρά το Metropolis Mall στη Λάρνακα

Το Υπουργικό άναψε το πράσινο φως για την επένδυση ύψους 60 εκατομμυρίων

Της Μαρίας Ηρακλέους

Μετά από πολύμηνες διαδικασίες, το συμβούλιο μελέτης παρεκκλίσεων, κατέληξε σε συγκεκριμένη εισήγηση για έκδοση άδειας κατά παρέκκλιση για το Metropolis Mall, η οποία τέθηκε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο με τη σειρά του άναψε το πράσινο φως για αδειοδότηση της επένδυσης η οποία είναι εντός οικιστικής ζώνης. Πλέον αναμένεται η πολεοδομική άδεια και η άδεια οικοδομής η οποία θα δοθεί από τον Δήμο. Είχε απαιτηθεί παρέκκλιση επίσης λόγω του ότι τα σχέδια του εμπορικού κέντρου παρουσιάζουν υπέρβαση στον επιτρεπόμενο συντελεστή κάλυψης.

Η αίτηση συνοδεύεται με ένεση δύο εκατομμυρίων ευρώ για ανάπλαση και αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου ως αντιστάθμισμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης, όπως σκιάσεις και πεζοδρομήσεις. Αναμένεται ότι το δημοτικό συμβούλιο θα προχωρήσεις σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το έργο.

Πρόκειται για το πρώτο εμπορικό κέντρο που θα αποκτήσει η πόλη του Ζήνωνα, ενώ δεν φαίνεται να προχωρούν τα άλλα δύο mall για τα οποία είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Το Metropolis Mall, θα ανεγερθεί σε γη που ανήκει στη Μητρόπολη Κιτίου, και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού κοντά στον χώρο στάθμευσης του νέου ΓΣΖ.

Την ανάπτυξη θα υλοποιήσει η νοτιοαφρικανική εταιρεία Acsion Ltd η οποία έχει ενοικιάσει τη γη από τη Μητρόπολη Κιτίου. Σύμφωνα με την πολεοδομική αίτηση, προτείνεται εμπορικό κέντρο εμβαδού 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων με εμπορικά καταστήματα, υπεραγορά, χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας και κινηματογράφους. Το κτίριο θα αποτελείται από ισόγειο και υπόγειο. Το ισόγειο περιλαμβάνει 100 καταστήματα (ένδυσης, υπόδησης, παιδικά, αθλητικά, οπτικά είδη, χώρος ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αίθουσες κινηματογράφου, εστιατόρια, καφετέριες, παιδότοπος κ.λπ.) υπεραγορά, πολυκατάστημα και χώρο στάθμευσης, ενώ στο υπόγειο θα χωροθετηθεί χώρος στάθμευσης και αποθηκευτικοί χώροι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Λιλλήκας προς Χαμπιαούρη: Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του υπ. Παιδείας

«Για να καταψηφίσει το νόμο δε πρέπει να έχει και βουλευτές; »
LEOEGOTORA  |  12:51

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση