ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:31
 

Αυξημένες αγορές από Βρετανούς αναμένουν το 2016 οι Γάλλοι μεσίτες

Xαμηλά επιτόκια και φθηνό ευρώ έναντι της στερλίνας εκτιμάται ότι θα τονώσουν τη ζήτηση

Newsroom Κ, Αθήνα

Από Έντυπη Καθημερινή

Υψηλή ζήτηση από τους αγοραστές του εξωτερικού προβλέπουν για το 2016 οι μεσίτες στη Γαλλία, εκτιμώντας μάλιστα ότι η πορεία των τιμών στην αγορά κατοικίας θα σταθεροποιηθεί φέτος, έπειτα από την υποχώρηση των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, τα χαμηλά τραπεζικά επιτόκια στη χώρα, σε συνδυασμό με την ευνοϊκή ισοτιμία που επικρατεί για τους Βρετανούς αγοραστές, λόγω της ισχυροποίησης της στερλίνας έναντι του ευρώ, θα ενθαρρύνουν περισσότερους να αποκτήσουν κατοικία στη Γαλλία.

Ασφαλώς, η διαπραγματευτική δύναμη παραμένει στα χέρια των αγοραστών, ωστόσο οι κατοικίες πωλούνται πλέον ευκολότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οπως τονίζουν οι μεσίτες της χώρας, αν οι ιδιοκτήτες επιδιώκουν πραγματικά να βρουν αγοραστή για το ακίνητό τους και είναι ρεαλιστικοί όσον αφορά στις ζητούμενες τιμές, τότε είναι πολύ εύκολο να γίνει πράξη αγοραπωλησίας.

Οσον αφορά στις επιμέρους περιοχές, ξεχωρίζει η αγορά της γαλλικής Ριβιέρας, η οποία παραμένει σε θετική τροχιά, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, το 2015, η αγορά πραγματικά εκτοξεύτηκε, ως αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης από το εξωτερικό, τάση που αναμένεται να διατηρηθεί και φέτος. Επίσης, ανοδικά προβλέπεται να κινηθούν και οι περιοχές με αμπελώνες πέριξ του Μπορντό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του μεσιτικού γραφείου Leggett Immobilier, Τρέβορ Λεζέ, η τωρινή αγορά προσφέρει στους αγοραστές ευκαιρίες που εμφανίζονται κάθε 10 χρόνια. Ηδη, πολλοί Βρετανοί αγοραστές εκμεταλλεύονται το αδύναμο ευρώ, το χαμηλό κόστος δανεισμού και τις χαμηλότερες τιμές στη γαλλική αγορά κατοικίας τα τελευταία χρόνια. Με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, η μέση ηλικία των Βρετανών αγοραστών ήταν 53 ετών, με τους περισσότερους πάντως να είναι κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης.

Εκτός όμως από τους ανθρώπους αυτούς, σημαντικός ήταν και ο αριθμός των νέων επαγγελματιών και οικογενειών που προχώρησαν στην απόκτηση κατοικίας στη Γαλλία, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές.

Οπως αναφέρει η εταιρεία, ο μέσος Βρετανός αγοραστής δαπανά περίπου 263.000 ευρώ για την απόκτηση κατοικίας στη Γαλλία, ενώ ο μέσος Αμερικανός αγοραστής δαπανά 615.000 ευρώ, με έμφαση στις αγορές των Αλπεων και του Παρισιού.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση