ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:11
 

Υπερπροσφορά κατοικιών στο Μανχάταν

Τον κώδωνα του κινδύνου έχουν αρχίσει να κρούουν ορισμένοι όμιλοι ανάπτυξης

Newsroom Κ, Αθήνα

Τον κώδωνα του κινδύνου έχουν αρχίσει να κρούουν ορισμένοι όμιλοι ανάπτυξης κατοικιών στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, προειδοποιώντας ότι τα πολυτελή πωλούμενα διαμερίσματα του σήμερα πιθανώς να καταλήξουν να είναι τα ενοικιαζόμενα του μέλλοντος. Με αυτόν τον γλαφυρό τρόπο επιχειρούν να καταδείξουν ότι η αγορά έχει αρχίσει να καταγράφει τα πρώτα σημάδια κορεσμού, καθώς η προσφορά αυξάνεται διαρκώς, τη στιγμή που ο αριθμός των πιθανών αγοραστών υποχωρεί.

Σε σχετικές δηλώσεις του στην τηλεόραση του Μπλούμπεργκ πριν από λίγες ημέρες, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας του κλάδου των ακινήτων, Ρίτσαρντ Λεφράκ, τόνισε ότι τα ενοίκια των κατοικιών στη Νέα Υόρκη οδεύουν προς σταθεροποίηση, έπειτα από μια περίοδο συνεχούς ανόδου, ενώ παράλληλα είναι πολύ πιθανό το απόθεμα των απούλητων νεόδμητων διαμερισμάτων να αρχίσει σταδιακά να μετατρέπεται σε απόθεμα ξενοίκιαστων κατοικιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το διάστημα των προσεχών μηνών αναμένεται να διατεθούν προς πώληση 5.126 νεόδμητα διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη, τα περισσότερα από το 2007, σύμφωνα με στοιχεία της Corcoran Sunshine Marketing Group. Ηδη, όμως, οι πωλήσεις των ακριβότερων κατοικιών που απευθύνονται στους πολυεκατομμυριούχους αγοραστές έχουν αρχίσει να υποχωρούν. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Λεφράκ, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η πλειονότητα των νέων αναπτύξεων έχει εστιάσει στους πιο εύπορους αγοραστές, αγνοώντας εν πολλοίς τη μεσαία και κατώτερη εισοδηματική τάξη αγοραστών, όπου η ζήτηση παραμένει ισχυρή.

Την αναντιστοιχία αυτή, πάντως, μεταξύ προσφοράς και ζήτησης έχουν αρχίσει να την αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, με αποτέλεσμα να κινούνται για την κάλυψη του κενού αυτού, όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Ένα μικρό μνημόνιο το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της ΣΚΤ

«Και για τον κόσμο που αγαπάς δεν είμαι αυτός άλλοι νομίζανε πως ήμουνα μεγάλος κι από σπουργίτι θα ...»
Ai Em  |  09:06

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Για αυτούς που ζούσαν, όχι σε άλλη χώρα, αλλά σε άλλο πλανήτη, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ(βλέπε Κίσσινγερ, ...»
Christos A.  |  07:47

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Η γνωστή «καραμέλα» περί εμπλοκής ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή. Ένας ατεκμηρίωτος μύθος. Θα πρέπει να ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  14:52

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση