ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπερπροσφορά κατοικιών στο Μανχάταν

Τον κώδωνα του κινδύνου έχουν αρχίσει να κρούουν ορισμένοι όμιλοι ανάπτυξης

Newsroom Κ, Αθήνα

Τον κώδωνα του κινδύνου έχουν αρχίσει να κρούουν ορισμένοι όμιλοι ανάπτυξης κατοικιών στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, προειδοποιώντας ότι τα πολυτελή πωλούμενα διαμερίσματα του σήμερα πιθανώς να καταλήξουν να είναι τα ενοικιαζόμενα του μέλλοντος. Με αυτόν τον γλαφυρό τρόπο επιχειρούν να καταδείξουν ότι η αγορά έχει αρχίσει να καταγράφει τα πρώτα σημάδια κορεσμού, καθώς η προσφορά αυξάνεται διαρκώς, τη στιγμή που ο αριθμός των πιθανών αγοραστών υποχωρεί.

Σε σχετικές δηλώσεις του στην τηλεόραση του Μπλούμπεργκ πριν από λίγες ημέρες, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας του κλάδου των ακινήτων, Ρίτσαρντ Λεφράκ, τόνισε ότι τα ενοίκια των κατοικιών στη Νέα Υόρκη οδεύουν προς σταθεροποίηση, έπειτα από μια περίοδο συνεχούς ανόδου, ενώ παράλληλα είναι πολύ πιθανό το απόθεμα των απούλητων νεόδμητων διαμερισμάτων να αρχίσει σταδιακά να μετατρέπεται σε απόθεμα ξενοίκιαστων κατοικιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το διάστημα των προσεχών μηνών αναμένεται να διατεθούν προς πώληση 5.126 νεόδμητα διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη, τα περισσότερα από το 2007, σύμφωνα με στοιχεία της Corcoran Sunshine Marketing Group. Ηδη, όμως, οι πωλήσεις των ακριβότερων κατοικιών που απευθύνονται στους πολυεκατομμυριούχους αγοραστές έχουν αρχίσει να υποχωρούν. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Λεφράκ, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η πλειονότητα των νέων αναπτύξεων έχει εστιάσει στους πιο εύπορους αγοραστές, αγνοώντας εν πολλοίς τη μεσαία και κατώτερη εισοδηματική τάξη αγοραστών, όπου η ζήτηση παραμένει ισχυρή.

Την αναντιστοιχία αυτή, πάντως, μεταξύ προσφοράς και ζήτησης έχουν αρχίσει να την αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, με αποτέλεσμα να κινούνται για την κάλυψη του κενού αυτού, όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Άδειασε τον Κυπριανού ο Αβέρωφ για την πράσινη γραμμή

«Μια εισήγηση. Είναι πιο σωστό στο τ΄τλο να διευκρινίζετε ποιόν Κυπριανού άδειασε για να μην μένουν ...»
CGA  |  08:15

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση