ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απογειώθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων τον Φεβρουάριο

Κατατέθηκαν συνολικά 501 πωλητήρια έγγραφα, 54% περισσότερα από τον αντίστοιχο μήνα πέρσι

Απογειώθηκαν τον Φεβρουάριο οι πράξεις αγοραπωλησίας ακινήτων σε όλη την Κύπρο, αφού ήταν κατά 54% περισσότερες από τον περσινό αντίστοιχο μήνα. Μετά από το μουδιασμένο ξεκίνημα του Ιανουαρίου, που παγκύπρια η άνοδος ήταν μόλις 2%, τον Φεβρουάριο καταγράφηκε άνοδος 54%, αφού κατατέθηκαν συνολικά 501 πωλητήρια έγγραφα. Για το πρώτο δίμηνο του 2016 κατατέθηκαν συνολικά 828 πωλητήρια, 28% περισσότερα από πέρσι.

Στην επαρχία Λευκωσίας καταγράφηκε άνοδος 76% τον Φεβρουάριο, λόγω των 79 πωλητηρίων που κατατέθηκαν. Ως αποτέλεσμα, το πρώτο δίμηνο του χρόνου είναι κατά 46% καλύτερο από το περσινό.

Αντίστοιχη η εικόνα και στην επαρχία Λεμεσού, όπου 179 πωλητήρια του Φεβρουαρίου ήταν κατά 85% περισσότερα από πέρσι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αρνητικό πρόσημο του Γενάρη (-3%) να αντιστραφεί και να καταγραφεί άνοδος 41% για ολόκληρο το δίμηνο με συνολικά 271 πωλητήρια έγγραφα.

Παρόμοια εικόνα και στη Λάρνακα, όπου μετά το -13% του Γενάρη, τον δεύτερο μήνα του έτους υπήρξε αύξηση 52%. Για το δίμηνο κατατέθηκαν 186 πωλητήρια έγγραφα, 16% περισσότερα από πέρσι.

Στην επαρχία Αμμοχώστου, παρά τους μικρούς όγκους, η ανοδική πορεία συνεχίζεται, αφού και τον Φεβρουάριο η αύξηση έφτασε το 30%. Τα 57 πωλητήρια του διμήνου αντιστοιχούν σε αύξηση 33%.

Μικρότερη αύξηση καταγράφηκε στην Πάφο, όπου τα 100 πωλητήρια του Φεβρουαρίου έφεραν βελτίωση 14% στο σύνολο του πρώτου διμήνου, κατά το οποίο κατατέθηκαν 181 πωλητήρια έγγραφα.

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ